• Πολιτική

    Εισαγγελική παρέμβαση για τη διακοπή της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom


    Την παρέμβαση του εισαγγελέα έφεραν τα συνεχιζόμενα προβλήματα λειψυδρίας στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού.

    Ο εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί διπλή έρευνα και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κακουργήματα. Από τη μία για την αναζήτηση ευθυνών σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την υδροδότηση της πόλης για πέντε ημέρες και από την άλλη για την εξέταση της ροής κονδυλίων στην ΕΥΑΘ για έργα συντήρησης του δικτύου.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση σε δύο κατευθύνσεις: Αρχικά να εξεταστεί ποιος φταίει για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού και αν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους, ειδικά μετά το κλείσιμο σχολείων για τον φόβο μολύνσεων.

    Επίσης, ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που διακινήθηκαν και αν διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ για τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων, δηλαδή ψάχνει εάν δόθηκαν χρήματα για τέτοια έργα και αν δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

    Ξεκίνησε η τροφοδοσία νερού από την Αραβησσό

    Ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από το νερό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ο οποίος βρίσκεται στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου μαζί με την διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου και τεχνικούς της εταιρίας.

    Ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι εδώ και περίπου μισή ώρα το νερό που προέρχεται από τις πηγές της Αραβησσού τροφοδοτεί την πόλη, καθώς έχει απαλλαγεί από τη θολότητα που είχε μετά την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού και είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανέφερε η ΕΥΑΘ.

    Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

    Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η σταδιακή τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης – Τι αναφέρει η ΕΥΑΘ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Νέα ταλαιπωρία, άγνωστο πότε θα λυθεί το πρόβλημα με το νερό – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Νοτοπούλου



    ΣΧΟΛΙΑ