• Πολιτική

    Χονγκ Κονγκ ή Ελλάδα; «Γρίφος» για τους εισαγγελείς το πού θα δικαστεί το 19χρονο μοντέλο


    Να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί στη χώρα της για τα ναρκωτικά που συνελήφθη να κατέχει στο Χονγκ Κονγκ ζητούν οι γονείς της Ειρήνης Μελισσαροπούλου. Ήδη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν πρέπει να διωχθεί ποινικά και στην Ελλάδα η 19χρονη που συνεχίζει να κρατείται στο μακρινό Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα και η Δίωξη Ναρκωτικών έχει ζητήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της κοπέλας που ενδεχομένως να βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Η τριπλή έρευνα που θα συνενωθεί σε μία καταδεικνύει τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να βρεθεί η νομική φόρμουλα της επιστροφής της νεαρής κοπέλας στην πατρίδα της.

    Σήμερα ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας, Σάκης Κεχαγιόγλου, κατέθεσε  αναφορά- αίτηση στον εισαγγελέα και ζητά να κινηθεί η ποινική διαδικασία στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ). Όπως αναφέρεται στο αίτημα, οι γονείς της Ειρήνης επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κόνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

    Οι γονείς ζητούν από τον εισαγγελέα να επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη της υποθέσεως σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 ΠΚ.

    Στην αίτηση τους λένε επίσης ότι η κόρη τους επιθυμεί να δικαστεί στην Ελλάδα, ώστε να κατανοεί τη γλώσσα, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά κυρίως, να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

    Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαϊνης. Ο πατέρας της, αστυνομικός στο επάγγελμα, έχει εκφράσει φόβους ότι το παιδί του έπεσε θύμα μαφιόζων εμπόρων ναρκωτικών, οι εκμεταλλεύτηκαν την επιθυμία της να ασχοληθεί με το μόντελινγκ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο ιερέας συνάντησε ξανά το μοντέλο από τη Λέσβο που κρατείται στο Χονγκ Κονγκ–Έτοιμη για τη δίκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεχαγιόγλου: Οι γονείς της 19χρονης την έστειλαν Καλαμάτα και την είδαν με κουκούλα στο Χονγκ Κονγκ (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η 19χρονη Ελληνίδα μοντέλο που συνελήφθη με κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ (εικόνες-video)



    ΣΧΟΛΙΑ