• Πολιτική

    ΙΣΑ: Καταγγέλλει τη ρίψη χημικών μέσα στο Ειρηνοδικείο – να αποδοθούν ευθύνες

    • NewsRoom
    Πατούλης

    Γιώργος Πατούλης,


    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με επιστολή  προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τη ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο.

    Το δελτίο Τύπου του ΙΣΑ :

    Με αφορμή το θλιβερό γεγονός ρίψης δακρυγόνων μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών επανέρχεται στο προσκήνιο ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για την Δημόσια Υγεία το οποίο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών το έχει αναδείξει με ιδιαίτερη έμφαση.

    Είναι γνωστό ότι η ρίψη δακρυγόνων σε κλειστό χώρο απαγορεύεται. Μάλιστα στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται μεμονωμένα περιστατικά θανάτων, ενώ το βέβαιο είναι ότι προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας από το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, τους οφθαλμούς και το δέρμα μπορεί να επιδεινωθούν σημαντικά, ενώ μετά την έκθεση του ανθρώπου σε κάποιο χημικό δακρυγόνο παράγοντα μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη σε πολλά όργανα ή συστήματα. Ειδικότερα τα άτομα με ιστορικό άσθματος, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ή άλλων αναπνευστικών παθήσεων και νοσημάτων του καρδιαγγειακού, κινδυνεύουν άμεσα.

    Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη διότι είναι θεσμικά ο προστάτης της Δημόσιας Υγείας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την συγκεκριμένη ενέργεια.

    Τέλος εκτιμούμε ότι στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μόνο η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και ο σεβασμός των δεινοπαθούντων πολιτών, μπορούν να μας εμπνεύσουν την ελπίδα, να μας οδηγήσουν σε διαδικασίες διαλόγου και κοινωνικής συναίνεσης, ώστε να οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση και να σταματήσει η καλλιέργεια ενός κλίματος αντιπαράθεσης της πολιτικής ηγεσίας με τους πολίτες.



    ΣΧΟΛΙΑ