• Πολιτική

    Ήρθε η ώρα των «Παραιτηθείτε» – Τι λένε στα social media


    Μετά από μία μεγάλη συζήτηση γύρω από το (είναι ακόμα αυτονόητο, αλήθεια;) δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία, η ώρα της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε» πλησιάζει. Αύριο στις 6.30 το απόγευμα χιλιάδες κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της κυβέρνησης, ζητώντας την παραίτησή της.

    Πρόκειται για ένα κίνημα που ξεπήδησε αυθόρμητα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, και κυρίως το Facebook, όπου στο σχετικό event δηλώνουν ότι θα παραστούν περίπου 14.000 χρήστες, ενώ άλλοι τόσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, ζητώντας μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της εκδήλωσης:

    • Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ. ● Ζητάμε επιτέλους ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ. ● Ζητάμε την γρήγορη ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις… ‘Αυταπάτες’ κάποιων ανεύθυνων πολιτικών. ● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος.

      ● Ζητάμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι ‘βόλεμα’ του Κομματικού Στρατού της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης.

      ● Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.

      Λέμε ΌΧΙ στην δημιουργία ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ στο Εξωτερικό και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας.

      Λέμε ΌΧΙ στον άκρατο ΛΑΪΚΙΣΜΟ, την χειραγώγηση των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και τον ΤΑΞΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ συμπολιτών μας από την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση.

      Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και η Οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Η αυριανή συγκέντρωση έχει ήδη εδώ και μέρες προκαλέσει πολλές συζητήσεις, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της διαδήλωσης, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για πολιτικά υποκινούμενη και όχι αυθόρμητη συγκέντρωση – μία στάση που σίγουρα δεν θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση στήριζε απόλυτα κάθε πιθανή και απίθανη αντικυβερνητική διαδήλωση…

    Και παρά τις προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης να ταυτιστούν οι διαδηλωτές του «Παραιτηθείτε» με ακροδεξιά στοιχεία ή με κόμματα της αντιπολίτευσης, τα μηνύματα που αναρτώνται από εκατοντάδες απλούς ανθρώπους στα social media δείχνουν ότι το αφήγημα αυτό δεν πείθει και πολλούς – αντίθετα, μάλιστα, δημιουργεί ερωτήματα για το τι ακριβώς θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με αυτήν της τη στάση.

    «Απορώ! Τι έχει να φοβηθεί μια… λαοπρόβλητη κυβέρνηση από μια συγκέντρωση», διερωτάται εύλογα ένας χρήστης του Facebook, ενώ κάποιος άλλος τονίζει: «Θα είμαι εκεί γιατί κάθε ημέρα αυτό το κυβερνητικό τσίρκο υποβαθμίζει την νοημοσύνη μου».

    «Ναι στο δικαίωμα να μην σε καθορίζουν πολιτικά οι φανατικοί οι εμπαθείς ψεύτες. Ναι στην ειρηνική συνάντηση πολιτών που δεν ανέχονται να υποτιμούν την νοημοσύνη τους», αναφέρει μία άλλη ανάρτηση, ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία.

    Μάλιστα, οι διαδηλωτές δεν πτοούνται ούτε από την απεργία σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, εξαιτίας της οποίας αποφασίστηκε η αλλαγή της ώρας της εκδήλωσης, στις 6.30 το απόγευμα, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θέλουν να συμμετάσχουν.

    Έτσι, η συμμετοχή στη συγκέντρωση αναμένεται να είναι μεγάλη, όσο μεγάλη θα είναι και η πίεση προς την κυβέρνηση για αλλαγή πορείας ή παραίτηση…



    ΣΧΟΛΙΑ