ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν τα αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο
Το πρωί της Τρίτης αναμένονται να πέσουν οι τελικές υπογραφές στην Τεχεράνη για τη συμφωνία απελευθέρωσης των δύο ελληνικών εμπορικών πλοίων που είχαν αιχμαλωτίσει οι Ιρανοί, ως αντίποινα της κράτησης ενός ιρανικού δεξαμενόπλοιου από τις ελληνικές αρχές, τον περασμένο Μάιο.
Στο Ιράν αναμένεται ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος θα υπογράψει τη σχετική συμφωνία καθώς και ο ειδικός διαπραγματευτής του Πρωθυπουργού, που σε τρία ταξίδια του στην ιρανική πρωτεύουσα ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τους Ιρανούς, και ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Γεωργίου Παπανδρέου, Δημήτρης Δόλλης.
Ο κ. Δόλλης είχε αναλάβει παρόμοιες αποστολές στο παρελθόν με επιτυχία. Ανάμεσά τους η περίπτωση στο Αφγανιστάν ενός δασκάλου που είχε πάει να διδάξει τους Καλάς και αιχμαλωτίστηκε από τους Ταλιμπάν, καθώς και η απομάκρυνση Ελλήνων, Κυπρίων, Ολλανδών και δέκα χιλιάδων Κινέζων από τη Λιβύη μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στην πορεία στην Αθήνα (Φωτογραφίες)
- Ζελένσκι: Στοχευμένη και επικοδομητική η τηλεφωνική συνομιλία με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ – Συμφωνήσαμε για τα επόμενα βήματα
- Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός είναι γέφυρα φιλίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία
- Χαρακόπουλος: Έκκληση στους αγρότες να μη χάνουν το δίκιο τους με ακραίες συμπεριφορές