• Πολιτική

    Υπό διάλυση οι Σπαρτιάτες: Φεύγουν άλλοι δύο βουλευτές

    • NewsRoom
    Ο Βασίλης Στίγκας μόνος του στα έδρανα της Βουλής

    Ο Βασίλης Στίγκας μόνος του στα έδρανα της Βουλής


    Σκηνικό διάλυσης επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, καθώς άλλοι δύο βουλευτές αποχωρούν.

    Ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ανακοίνωσε την πρόθεση του να ανεξαρτητοποιηθεί. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος αναμένεται να πράξει το ίδιο.

    Η ανάρτηση Μανούσου

    Ο βουλευτής Δυτικού τομέα Αθήνας Γιώργος Μανούσος σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει πως «Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα. Η επιθυμία μου ήταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.

    Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia». Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ».

    Δείτε την ανάρτηση:

    Η ανάρτηση Φλώρου

    «Και ξανά, δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος Γεώργιος Μανούσος» σημειώνει ο Κ. Φλώρος στην δική του ανάρτηση για να προσθέσει «Συντάσσομαι πλήρως με την κάτωθι ανακοίνωσή του.

    «Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα. Η επιθυμία μου ήταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.

    Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia». Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ.»

    Και κάπου εδώ, θέλω να θυμίσω τα λόγια ενός από τα σπουδαιότερα στελέχη της ΕΟΚΑ, του Κυριάκου Μάτση, όταν οι Βρετανοί προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, και στην δική μας περίπτωση, εμείς απαντάμε σε αυτές τις αισχρές και χωρίς υπόσταση κατηγορίες:

    «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής»

    Σας ευχαριστούμε.

    Δείτε την ανάρτηση:

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας έχει διαγράψει ήδη τρεις βουλευτές. Πρόκειται για τους Κόντη, Δημητροκάλη και Χατζηβαρδά.

    Η Κ.Ο. είχε απομείνει με 9 βουλευτές, οι οποίοι μειώνονται στους οκτώ με την αποχώρηση Μανούσου και σε επτά αν φύγει και ο Φλώρος. Αν η δύναμη της ΚΟ πέσει κάτω από πέντε, τότε αυτομάτως διαλύεται.

    Διαβάστε επίσης:

    Σπαρτιάτες: Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα

    Σβίγκου: Σημείο καμπής και ώρα ευθύνης για όλους η διαδικασία εκλογής προέδρου

    Το θέμα της θεσμικής μνήμης και του rotation



    ΣΧΟΛΙΑ