Πολιτική

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στις αναπτυσσόμενες χώρες

  • NewsRoom

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (ΑΠΕ)


Τη συνεισφορά της Ελλάδας στην αντιμέτωπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στις αναπτυσσόμενες χώρες, αναδεικνύει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα συνεισφέρει στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον περασμένο Απρίλιο είχε δεσμευθεί για συνεισφορά της χώρας μας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ κατά την Παγκόσμια Διάσκεψη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η εν λόγω συνεισφορά αφορά την ενίσχυση της Διεθνούς ΜΚΟ GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization), στην οποία συμμετέχουν διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF» επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Περαιτέρω, τονίζει πως η ελληνική συνεισφορά διευκολύνει την πρόσβαση 92 χωρών μέσου και χαμηλού εισοδήματος σε εμβόλια κατά του κορονοϊού. Σημειώνει, επιπρόσθετα, ότι στις εν λόγω, οι οποίες είναι επί το πλείστον αφρικανικές και ασιατικές χώρες, συγκαταλέγονται και χώρες της άμεσου γειτονίας της Ελλάδας, όπως η Αλβανία και το Μαυροβούνιο.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω δέσμευσης, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι υπογράφηκε χθες η σχετική συμφωνία επιχορήγησης, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Διαβάστε επίσης: 

Brexit: Το ζήτημα της αλιείας παραμένει το μεγάλο εμπόδιο για τη συμφωνία με την ΕΕ

Ρωσία: Θα παραχθούν 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnik-V έως τον Ιούνιο

Γαλλία: «Πράσινο φως» από τις υγειονομικές αρχές στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTechΣΧΟΛΙΑ