• Πολιτική

    ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προσβλέπει σε συνεργασία με την γαλλική προεδρεία του Συμβουλίου της ΕΕ

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (ΑΠΕ)


    Τις καλύτερες ευχές για μια επιτυχημένη θητεία στη Γαλλία που αναλαμβάνει σήμερα την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, εκφράζει η Ελλάδα, με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

    Η Ελλάδα προσβλέπει να συνεργαστεί με τη γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους επόμενους έξι μήνες προς το συμφέρον της ΕΕ και των πολιτών της, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

    Από την πλευρά της η Κομισιόν αναφέρει πως θα συνεργαστεί «χέρι-χέρι με τη Γαλλία τους επόμενους έξι μήνες» αναφέρει η Κομισιόν σε ανάρτησή της για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Γαλλία.

    Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει: «Σήμερα, η Γαλλία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το σύνθημα της γαλλικής προεδρίας είναι: Ανάκαμψη, δύναμη και αίσθηση του ανήκειν. Θα εργαστούμε χέρι-χέρι με τη Γαλλία τους επόμενους έξι μήνες».

    Διαβάστε επίσης

    Το 2022 έρχεται γεμάτο εξελίξεις και με όρεξη να αλλάξει το πολιτικό σύστημα – Ποιος πρέπει να φοβάται, ποιος να ελπίζει και ποιος να ‘ ναι προσεχτικός

    2022: Έτος προσδοκιών και προόδου – Δύο διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες μιλούν για τη νέα χρονιά



    ΣΧΟΛΙΑ