• Πολιτική

    ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο πρέσβη για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

    • NewsRoom


    Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα με αφορμή την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στον Αγαθονήσι, από τουρκικά αεροσκάφη, την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

    Σύμφωνα με τις διαρροές του ελληνικού ΥΠΕΞ, η Αθήνα δεν θέλει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης, για το οποίο πάντως η Άγκυρα επιμένει πως δεν συνέβη ποτέ. Όπως αναφέρει η ελληνική πλευρά κινήσεις όπως αυτή υπονομεύουν την ασφάλεια των εμπλεκομένων, ενώ δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Την καταγγελία για την παρενόχληση του στρατιωτικού ελικοπτέρου από δύο τουρκικά μαχητικά F-16 έκανε τη Δευτέρα από το Αγαθονήσι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο πιλότος του ελικοπτέρου αναγκάστηκε να κάνει χαμηλούς ελιγμούς έως ότου ελληνικά μαχητικά αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη. «Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν νόημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας από το Αγαθονήσι.

    Η Άγκυρα, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός. «Τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε καμιά παρενόχληση στο Αιγαίο. Τα αεροσκάφη έκαναν το συνηθισμένο καθήκον τους» ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με το Anadolu. Μάλιστα ο Τουρκικός Τύπος μιλά σήμερα για «ψέμα» του Αλέξη Τσίπρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαψεύδει η Τουρκία ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ