• Πολιτική

    ΥΠΕΞ: Αβάσιμες τις τουρκικές αιτιάσεις για το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την Έρευνα και Διάσωση

    • NewsRoom
    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου


    «Η Τουρκία για μια ακόμα φορά διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα προκειμένου να στηρίξει τις μονομερείς και αβάσιμες αιτιάσεις της», αναφέρει ο  Εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ για το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου για τις περιοχές έρευνας και διάσωσης.

    «Στην προκειμένη περίπτωση, η τουρκική πλευρά προσπαθεί να εξισώσει ένα διμερές Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο συνάφθηκε με γνώμονα τον πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τους Διεθνείς κανόνες με ανυπόστατες και παράνομες μονομερείς αιτιάσεις της που καταπατούν βασικές έννοιες του Διεθνούς Δικαίου», εξηγεί ο κ. Παπαϊωάννου.

    «Παράλληλα, τη στιγμή κατά την οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, κατηγορεί ψευδώς τη χώρα μας, η οποία ακριβώς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των ζωών στη θάλασσα.

    Η χθεσινή υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης με την Αίγυπτο εντάσσεται ακριβώς σε αυτή την προσπάθεια της Ελλάδας, καθώς και της Αιγύπτου.

    Απορρίπτουμε στο σύνολο τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Ελλάδα – Αίγυπτος: Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας σε έρευνα και διάσωση – Τι προβλέπει

    Ερντογάν: «Πιθανή» μια συνάντηση με τον Μπασάρ αλ Άσαντ



    ΣΧΟΛΙΑ