• Πολιτική

    ΗΠΑ: «Σχεδόν» τέλος στα φοιτητικά πάρτι στη Φλόριντα λόγω του κορονοϊού

    • NewsRoom


    Κάθε χρόνο οι διακοπές του εξαμήνου αξιοποιούνται κυρίως από τους νεαρούς φοιτητές των ΗΠΑ για να συμμετάσχουν στα πάρτι του ζεστού νότου.

    Δεκάδες χιλιάδες διασκεδάζουν επί μέρες και νύχτες, ιδίως στη Φλόριντα, από το Miami Beach μέχρι τo Daytona beach στις παραλίες και στα μπαρ. Τώρα όμως ο κορονοϊός αναστατώνει στο πέρασμά του τα mega-πάρτι και ακυρώνει μερικώς το φοιτητικό «Ανοιξιάτικο Διάλειμμα» (Spring Break). Ωστόσο, πολλοί θέλουν να συνεχίσουν να γιορτάζουν. Η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται όμως καθημερινά όλο και πιο σοβαρή.

    Δεκάδες χιλιάδες νέων ταξιδεύουν κάθε χρόνο προς τον νότο, ιδιαίτερα στη Φλόριντα. Αυτό δεν άλλαξε φέτος, παρά τον κορονοϊό. Το γεγονός ότι οι νέοι απλώς αγνόησαν επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις προκάλεσε το απαξιωτικό κούνημα του κεφαλιού πολλών και την κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο στην Κίνα, όπου μετά από βδομάδες περιορισμών φαίνεται να αποκλιμακώνεται η κρίση του κορονοϊού, αλλά κυρίως στις χώρες οι οποίες βιώνουν την κορύφωσή της.

    Ακόμα και ο κυβερνήτης της Φλόριντα, ο Ρικ Ντε Σάντις, δεν ήθελε ούτε να ακούσει για την ακύρωση των πάρτι στην παραλία, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή τουριστικού εισοδήματος. Ως εκ τούτου, οι τοπικές Αρχές άρχισαν να κλείνουν παραλίες. Στο Miami Beach και το Fort Lauderdale, δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, οι παραλίες χαρακτηρίστηκαν την Κυριακή απαγορευμένες ζώνες, το ίδιο ισχύει για τον κόλπο της Tampa. Ακολούθησε την Τετάρτη η Naples.

    Τώρα όμως o Ντε Σάντις έχει αρχίσει να αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης, τουλάχιστον εν μέρει. Ωστόσο, με τη φράση «το πάρτι τελείωσε», ο κυβερνήτης δεν ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση των πάρτι. Αντίθετα, περιορίζονται απλώς σε δέκα άτομα κατ’ ανώτατο όριο. Αυτό επιτρέπει στους φοιτητές, οι οποίοι συχνά ταξιδεύουν μόνοι ή σε μικρές ομάδες, να παραμείνουν και να διασκεδάσουν στη Φλόριντα, έστω και με περιορισμούς. Πάντως, ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβάρτσενεγκερ έχει ήδη καλέσει τους φοιτητές να παραιτηθούν φέτος από τη διασκέδαση κατά τη διάρκεια των διακοπών του εξαμήνου.

    Ακόμα και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος είχε υποβαθμίσει για πολύ καιρό τον κίνδυνο της πανδημίας, προειδοποίησε για τις συνέπειες αυτών των πάρτι, ειδικά για τους γονείς και τους παππούδες των φοιτητών.



    ΣΧΟΛΙΑ