• Οικονομία

    ΗΠΑ: Αισιόδοξος ο Τραμπ για «μια πολύ καλή συμφωνία» με την Κίνα

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ


    Την αισιοδοξία του ότι ΗΠΑ και Κίνα θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια «πολύ καλή συμφωνία» εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για τις εμπορικές διαφορές με την Κίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για μια προεκλογική συγκέντρωση.

    «Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις με την Κίνα. Πλησιάζουμε πολύ πιο κοντά στο να καταφέρουμε κάτι. Θέλουν πάρα πολύ μια συμφωνία. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με την Κίνα και ότι θα είναι μια πολύ δίκαιη συμφωνία για όλους», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς πάντως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου της G20, στο Μπουένος Άιρες, το διήμερο 30 Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι το εμπόριο θα είναι βασικό θέμα συζήτησης στο γεύμα εργασίας που θα έχει με τον Σι.

    Πάντως, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, εμφανίστηκε πιο απαισιόδοξος υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ και η Κίνα “δεν βρίσκονται κοντά” στην επίτευξη συμφωνίας.



    ΣΧΟΛΙΑ