• Πολιτική

    ΗΠΑ: Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο αντιποίνων του Ιράν

    • NewsRoom


    Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, καθώς αύξησαν το επίπεδο συναγερμού τους, στον απόηχο της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, μετά από χτύπημα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

    Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε ανακοίνωση του κάνει λόγο ότι βρίσκεται «σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει όλες τις πιθανές απειλές», προσθέτοντας ότι «για την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές».

    Πάντως οι αμερικανικές μεγαλουπόλεις βρίσκονται σε συναγερμό για πιθανά ιρανικά αντίποινα. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος της Πόλης Μπιλ Ντεμπλάζιο δήλωσαν ότι βρίσκονται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. «Με βάση την προηγούμενη εμπειρία μας, οι Ιρανοί θα ενδιαφερθούν για διακεκριμένους στόχους, δηλαδή γνωστές αμερικανικές τοποθεσίες», αναφέρει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

    Από την πλευρά της η αστυνομία του Λος Άντζελες, με μήνυμα της στο twitter έκανε γνωστό ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να επέμβει όπου χρειαστεί.

    Σε συναγερμό έχει τεθεί και η αστυνομία της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον. «Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άμεσες απειλές, παραμένουμε σε επαγρύπνηση και σε στενή επαφή με όλες τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές που παρακολουθούν τα εξελισσόμενα γεγονότα- τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό», αναφέρει ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι οι πολίτες που θα αντιληφθούν την παραμικρή ύποπτη κίνηση θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με τις αρχές.



    ΣΧΟΛΙΑ