• Ναυτιλία

    Υπ. Ναυτιλίας: Τι αναφέρει για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο πλοίο από την Ίο

    • NewsRoom


    Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι καταγγελίες σχετικά με δήθεν άδεια των αρχών σε δήθεν ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα προκειμένου  να επιβιβαστούν στο πλοίο που επέστρεψε από την Ιο, αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    “Οι αρχές προφανώς δεν γνώριζαν ότι κατά την επιβίβαση υπήρχαν ύποπτα περιστατικά. Από την ιχνηλάτηση κρουσμάτων στο νησί και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω, προέκυψε ότι επαφές των θετικών κρουσμάτων που βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στην Ίο, βρίσκονταν στο πλοίο” τονίζουν.

    Επισημαίνουν εξάλλου, ότι η ενημέρωση και η κινητοποίηση ήταν άμεση, έτσι ώστε οι επαφές να απομονωθούν όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ όταν το πλοίο έφτασε στη Ραφήνα, συνεργείο του ΕΟΔΥ προχώρησε αμέσως σε ελέγχους και οι επαφές απομονώθηκαν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

    “Οι αρχές πρέπει να εγκαλούνται για λάθη ή παραλείψεις. Είναι εντελώς απαράδεκτο να εγκαλούνται επειδή έκαναν τη δουλειά τους” προσθέτουν οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας.



    ΣΧΟΛΙΑ