• Top Stories

    Ημέρα ανακοινώσεων σήμερα από τον Γιάννη Μπουτάρη

    • NewsRoom

    Γιάννης Μπουτάρης


    Τα χαρτιά του αναμένεται να ανοίξει σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης σχετικά με το εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Για το απόγευμα προγραμματίζεται η σύγκληση της δημοτικής του ομάδας, στην οποία θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματά του. Αύριο αναμένεται να προχωρήσει και σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο κ. Μπουτάρης στο παρελθόν έχει δηλώσει πως δύο θητείες είναι αρκετές για έναν δήμαρχο για να ολοκληρώσει το έργο του, αν και αυτός δεν θα ήταν λόγος αρκετός από μόνος του για την απόσυρσή του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε διάφορα προβλήματα στη συνοχή της δημοτικής του ομάδας, καθώς υπήρχαν ακόμα και αντιδήμαρχοι, οι οποίοι δεν είχαν δει εξαρχής θετικά αυτή τη σύμπλευση.

    Αν ο κ. Μπουτάρης τελικά επιλέξει να μην διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο, θα πρόκειται για πλήρη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της συμπρωτεύουσας, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν ποντάρει πολλά πάνω στον νυν δήμαρχο και θα πρέπει να αναζητήσουν νέα πρόσωπα. Αυτό αποτελεί ένα επιπλέον πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει και το πρόσωπο που θα στηρίξει για τον Δήμο Αθηναίων.

    Στο σενάριο της μη υποψηφιότητας του Γ.Μπουτάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προσανατολίζεται στη λύση της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου. Το ΚΙΝΑΛ μάλλον θα προωθήσει την Εύα Καϊλή, καθώς εκτός των άλλων στη Χαρ. Τρικούπη θέλουν να «αδειάσει θέση» στο ευρωψηφοδέλτιο, κάτι που σημαίνει πως οι πιέσεις προς την πλευρά της θα αυξηθούν.

    Την ίδια ώρα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ βλέπουν θετικά την πολυδιάσπαση στον χώρο της Δεξιάς στον Δήμο Θεσσαλονίκης, βλέποντας τη δημιουργία επιπλέον «χώρου»για έναν κεντροαριστερό υποψήφιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνάντηση του Γιάννη Μπουτάρη με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία τους στις δημοτικές εκλογές του 2019

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπουτάρης: Δεν έχω λάβει οριστικές αποφάσεις για την υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ