• Πολιτική

    Είμαστε ανοιχτοί στην επέκταση της στρατιωτικής συνεργασίας μας με την Ελλάδα, λέει ο Ρώσος πρέσβης

    • NewsRoom
    Αντρέι Μασλόφ. Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα

    Αντρέι Μασλόφ. Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα


    Ανοιχτή στην επέκταση της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας με την Αθήνα, αλλά και έτοιμη να συζητήσει ένα έργα, είναι η Μόσχα, σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα,  Αντρέι Μασλόφ, ο οποίος μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

    «Επί του παρόντος, η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των έργων συντήρησης των όπλων ρωσικής προέλευσης που διατηρεί ήδη η Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μασλόφ, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα έχει αποκτήσει ρωσικά όπλα εδώ και 15 χρόνια. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχουν παράπονα για τον εξοπλισμό μας από την ελληνική πλευρά αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι καλός και υψηλής ποιότητας».

    «Είμαστε με τη σειρά μας ανοιχτοί στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα αυτό και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε νέα έργα», υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης.

    Αναφορικά με το γεγονός πως η Ελλάδα είναι μέλος του NATO, o κ. Μασλόφ τόνισε πως αυτό επιβάλλει «ορισμένους περιορισμούς στην ανάπτυξη της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της με τη Ρωσία. Ωστόσο, ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Αθήνας για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία δεν σταματά. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μόσχα και συνέρχεται τακτικά μια ειδική μεικτή επιτροπή για τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με την τελευταία σύνοδο να συγκαλείται το καλοκαίρι του 2017», ανέφερε.

    Ο κ. Μασλόφ τόνισε πως οι δύο πλευρές έχουν ξεπεράσει την κρίση στις διμερείς τους σχέσεις, η οποία ακολούθησε την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και την έκδοση απαγορεύσεων εισόδου για άλλους δύο. Όταν ρωτήθηκε αν περισσότεροι διπλωμάτες θα μπορούσαν να απελαθούν από τη ρωσική διπλωματική αποστολή, ο Ρώσος πρέσβης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν σημάδια που να δείχνουν τις προθέσεις της Αθήνας να λάβει τέτοια μέτρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη Ρωσία ο Αλέξης Τσίπρας στις 7 Δεκεμβρίου για συναντήσεις με Πούτιν και Μεντβέντεφ – Τι θα συζητήσουν



    ΣΧΟΛΙΑ