• Most Popular

    Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έρχεται – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    ηλεκτρονικο εισιτηριο


    Το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) αναμένεται να μπει πολύ σύντομα στις ζωές μας – συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2017 θα έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή – καθώς οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, με τα πρώτα ειδικά μηχανήματα ακύρωσης να έχουν ήδη εγκατασταθεί.

    Οι χρήστες των ΜΜΜ θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί την ηλεκτρονική “έξυπνη” κάρτα, που θα μοιάζει με πιστωτική, την οποία θα τοποθετούν στα ειδικά μηχανήματα ακύρωσης όταν θα εισέρχονται στις ειδικές πύλες εισόδου-εξόδου που θα υπάρχουν στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού. Αντίστοιχος εξοπλισμός πρόκειται να τοποθετηθεί και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

    Η “έξυπνη” κάρτα θα αντικαταστήσει τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ενώ θα “επαναφορτίζεται” με το εκάστοτε χρηματικό ποσό, το οποίο, κάθε φορά που ο επιβάτης θα την περνάει από τα ειδικά ηλεκτρονικά μηχανήματα ακύρωσης, θα μειώνεται.

    Από την άλλη, θα υπάρχουν διαθέσιμα και ειδικά εισιτήρια, για όσους δεν είναι τακτικοί χρήστες των μέσων και τα επιλέγουν μόνο για να πραγματοποιούν μεμονωμένες διαδρομές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Καμίνης: Σε ποιές πλατείες μειώνονται τα δημοτικά τέλη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστική δήλωση του πρόεδρου του ΟΕΕ: Οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι υποφέρουν!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βιώσιμο το δημόσιο χρέος χωρίς πολλά μέτρα δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας στη Bloomberg TV



    ΣΧΟΛΙΑ