• Πολιτική

    Οικονόμου: Σύντομα τα νέα μέτρα στήριξης για ενέργεια και ακρίβεια – Δραστική μείωση στους λογαριασμούς

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου


    Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά ώστε να αντιμετωπίσουν για την το ενεργειακό κόστος και την ακρίβεια, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε πως «τα νέα μέτρα θα αποφέρουν δραστική μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Θα είναι οριζόντια, θα αφορούν σε όλους».

    «Για εμάς αντίπαλος είναι οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια που αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά», τόνισε.

    O Γιάννης Οικονόμου είπε ότι οι πληρωμές για το φυσικό αέριο θα γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις της Κομισιόν, αλλά και για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια τροφοδοσίας της χώρας με φυσικό αέριο. Χαρακτήρισε σημαντικό έργο για την Ελλάδα τον τερματικό σταθμό αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα γρήγορα θα μετατραπεί σε στρατηγικό κόμβο.

    Απαντώντας στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για μπόνους στη διοίκηση της ΔΕΗ ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως ψεύδεται και δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

    «Το ελληνικό δημόσιο κατέχει σήμερα στη ΔΕΗ το 34%. Η περιουσία του ελληνικού λαού με αυτό ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο από 150 ευρώ το 2019. Αν η ενεργειακή κρίση μας έβρισκε με τη ΔΕΗ του 2019 οι συνέπειες για τους καταναλωτές θα ήταν χειρότερες», πρόσθεσε και υπενθύμισε πως επί ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία ήταν σχεδόν χρεοκοπημένη.

    «Κραυγαλέα και ασύστολα ψέματα» χαρακτήρισε και τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα πληρώνει υψηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διαχέει την τοξικότητά του με ψέματα», συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς για την εισαγγελική πρόταση παραπομπής του Νίκου Παππά, σημείωσε ότι αναδεικνύουν, «εάν ισχύουν», όπως τόνισε, «προσπάθεια χειραγώγησης της ελευθερίας του Τύπου και της ενημέρωσης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόκειται για απαράδεκτες συμπεριφορές σε μια δημοκρατία, πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Μία αναπτυξιακή κοσμογονία συντελείται στην Αλεξανδρούπολη

    Μητσοτάκης: Γεωστρατηγικός κόμβος η Αλεξανδρούπολη



    ΣΧΟΛΙΑ