• Πολιτική

    Οικονόμου: Σε λίγες ώρες οι ανακοινώσεις για τα μέτρα των γιορτών – Το τέστινγκ θα βοηθήσει

    • NewsRoom

    Γιάννης Οικονόμου, Κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Σε λίγες ώρες θα ανακοινωθεί το πλαίσιο για τις γιορτές, ανέφερε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    Όπως είπε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο κ. Οικονόμου ανέφερε, προϊδεάζοντας, ότι η Ομικρον είναι εδώ και ότι όλες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους.

    «Το επόμενο διάστημα θα αποσαφηνιστεί ο τρόπος για το πώς θα λειτουργήσουμε τις γιορτές. Βασικές αλλαγές δεν θα υπάρξουν» ανέφερε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για το πλαίσιο των γιορτών και το τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.

    Σε ερώτηση σχετικά με το αυξημένο τέστινγκ, το σενάριο που μοιάζει πιο πιθανό τις τελευταίες ώρες, ο κ. Οικονόμου εξήγησε: «Το τέστινγκ είναι μια επιλογή που θα βοηθήσει σε όλο το επόμενο διάστημα» αρκέστηκε να πει παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν σε λίγες ώρες και ζητώντας λίγο υπομονή.

    Ξεκαθάρισε ότι η αγορά, τα εστιατόρια, η διασκέδαση θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στη σκέψη τους ένα lockdown και ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε καθολικά μέτρα και θα κάνει τα πάντα για να μην πάει η χώρα προς τα εκεί.

    Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση για να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές και για μέτρα τύπου lockdown.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ