• Πολιτική

    Οικονόμου: Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο – Οι μισές νοσηλείες είναι από την Δέλτα

    • NewsRoom
    Οικονόμου: Θα αναζητηθούν ευθύνες και θα δοθούν εξηγήσεις για όλα

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ,Γιάννης Οικονόμου


    «Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο» διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

    «Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα» είπε, σημειώνοντας ότι «το 90% των άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί».

    «Σε κάθε περίπτωση, καθώς έληξε  η προθεσμία για τον εμβολιασμό τους, ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Διότι υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπειες για όσους την αγνοούν θα σήμαινε εμπαιγμό για όσους ανταποκρίθηκαν και μετέχουν ενεργά στο χτίσιμο της γραμμής άμυνας απέναντι στην πανδημία. Προαιρετική υποχρεωτικότητα δεν υπάρχει και για αυτό ο νόμος -όπως είπα και προηγουμένως- θα εφαρμοστεί στο απόλυτο» είπε ο κ. Οικονόμου και προχώρησε στην εξής διευκρίνιση:

    1. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση όσοι λάβουν έγκριση εξαίρεσης για λόγους υγείας.
    2. Δεν θα επιβληθεί πρόστιμο στους συμπολίτες μας  που έχουν υποβάλει -λόγω σοβαρού προβλήματος- αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και αναμένουν την πραγματοποίησή του.
    3. Οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στο εξωτερικό θα πρέπει να προχωρούν σε σχετική καταχώρηση εφόσον έχουν εμβολιαστεί σε χώρα της Ε.Ε. ή σε κάποια από τις 33 χώρες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό, είτε -και αυτό ισχύει για κάθε περίπτωση- στα ΚΕΠ.

    Η πορεία της πανδημίας

    Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει «μετακίνηση νέων κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες».

    Τόνισε επίσης ότι είναι «καθοριστικές οι επόμενες ημέρες». Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η «Ο» αφορά σε πάνω από το 80% των κρουσμάτων, ενώ «οι μισές από
    τις νοσηλείες είναι από την Δέλτα». «Επιβάλλεται σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας», πρόσθεσε.

    Ο κ. Οικονόμου είπε ότι τίθεται «μείζον ζήτημα δημοκρατίας από τις επιθέσεις Πολάκη στη Δικαιοσύνη» για να θέσει το εξής ερώτημα: «Θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο Άρειος Πάγος υποκινείται και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα;».

    Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις που εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, για την υπόθεση της δίωξης Βαξεβάνη – Παπαδάκου, είπε ότι «έχει επιδιώξει εδώ και πάρα πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική» και πως «όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του».

    Σε ερώτηση, αν ο κ. Κύρτσος παραμένει ευρωβουλευτής της ΝΔ περιορίστηκε να αναφέρει ότι ήδη απάντησε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οικονόμου: O κ. Τσίπρας συνειδητά υπονομεύει τον αγώνα ενάντια στην πανδημία



    ΣΧΟΛΙΑ