Πολιτική

Η Κυβέρνηση καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για κομματική εκμετάλλευση της απόφασης στην δίκη Λιγνάδη

  • NewsRoom
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου


Το τοξικό κλίμα στην πολιτική σκηνή συνεχίζεται αυτή τη φορά με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για την δίκη του ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε αρχικά να πανηγυρίσει για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει ως ένοχο τον Λιγνάδη για δύο από τους τέσσερις καταγγελλόμενους βιασμούς, κρίνοντάς τον αθώο για τους άλλους δύο,  κάνοντας λόγο για «νίκη του  δικό μας σύστημα αξιών» και των «πολιτικών κομμάτων που θεωρούν ότι βαρβαρότητα είναι η προσπάθεια κάλυψης των ισχυρών».

Λίγο αργότερα, ωστόσο, η απόφαση του ίδιου δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο με αναστολή τον ηθοποιό, προκάλεσε μια νέα, αμήχανη αντίδραση από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Λιγνάδης είναι βιαστής με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο Λιγνάδης είναι βιαστής ανηλίκων με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο Λιγνάδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δώδεκα χρόνων για βιασμό δύο ανηλίκων. Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή προσκρούει στον πυρήνα της ίδιας της δικαστικής απόφασης. Προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πάντως ο Λιγνάδης είναι βιαστής», ανέφερε.

Αντίθετα, μια  πιο σκληρή επίθεση στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος:

«Από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης. Όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να “κουκουλώσουν” την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν. Η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή», ανέφερε.

Η επίθεση στη Δικαιοσύνη και τους δικαστές από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα ήρθε λίγη ώρα μετά τους πανηγυρισμούς του ίδιου κόμματος για «νίκη του δικού μας συστήματος αξιών», προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης.

«Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού», ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου,

«Αρχικά με ανακοίνωση της τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη “νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος”, επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού!», επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.

Και στη δήλωσή του καταλήγει: «Πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον “τραμπισμό αλά γκρέκα”. Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα».

Η σκληρή επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου έφερε την νέα αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου: «Μια φορά ντροπή για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, δυο φορές ντροπή για την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου».

 ΣΧΟΛΙΑ