• Πολιτική

    Οικονόμου: Η συγκολλητική ουσία είναι το μένος για τον Μητσοτάκη, πίσω από αυτό υπάρχει μία Βαβέλ

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου


    «Την άλλη Κυριακή ο κόσμος θα ψηφίζει για την επόμενη μέρα, τις ζωές μας, τις ζωές αυτών που αγαπάμε. Τα ερωτήματα είναι δύο: Αυτοδυναμία ή παραλυσία; Μητσοτάκης ή Τσίπρας; Αυτά είναι τα ερωτήματα.

    Όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και πριν, φάνηκε ότι η μοναδική συγκολλητική ουσία της Αντιπολίτευσης δεν είναι ούτε η προοπτική για το μέλλον και το αύριο, ούτε η κοστολογημένη πρόταση, ούτε μια διαφορετική και ρεαλιστική αντίληψη για τον ασταθή κόσμο που έχουμε γύρω μας», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΙ.

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ πρόσθεσε πως «η συγκολλητική ουσία είναι το μένος για τον Μητσοτάκη, πίσω από αυτό υπάρχει μία Βαβέλ».

    Και συνέχισε: «Ή αυτοδυναμία -μια σταθερή κυβέρνηση με ενιαίο λόγο, με γρήγορα αντανακλαστικά που δεν θα αναλώνεται σε ατέρμονες εσωτερικές διαβουλεύσεις για να παίρνει αποφάσεις όταν ο χρόνος καίει- ή μια «κυβέρνηση Βαβέλ», παραλυσίας, που θα βυθίσει την Ελλάδα πάλι πίσω στους κλυδωνισμούς και στις δοκιμασίες μιας εποχής που θέλουμε να αφήσουμε πίσω».

    Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι το δεύτερο ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός.

    «Ο πρωθυπουργός στη χώρα μας, στη Δημοκρατία μας, είναι ένα σημαντικό πρόσωπο γι’ αυτό και η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ για τον επόμενο πρωθυπουργό, για τον “άγνωστο Χ”, είναι ανούσια, συνιστά κατά την άποψη μου και θεσμικό ατόπημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε αυτήν την τετραετία, ότι έχει το βάρος που απαιτείται για να είναι ο πρωθυπουργός και ο τιμονιέρης μιας χώρας με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδος.

    Ο κ. Τσίπρας πάλι απέδειξε όταν ήταν πρωθυπουργός ότι δεν μπορούσε. Δεν μπορούσε τότε, πολύ περισσότερο σήμερα σε έναν κόσμο που οι κρίσεις είναι κανονικότητα. Τα διλήμματα, λοιπόν, είναι συγκεκριμένα και σε αυτά ο κόσμος θα τοποθετηθεί», ανέφερε.

    Και συνέχισε: «Η αυτοδυναμία δεν είναι αλαζονεία, δεν είναι κομματικό καπρίτσιο, είναι προϋπόθεση για να συνεχίσει η Ελλάδα την ανοδική της πορεία, μια πορεία που την βίωσαν ως εμπειρία οι πολίτες κατά την διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων, μια πορεία που εγγυώνται οι συγκεκριμένες μας δεσμεύσεις.

    Ο πρωθυπουργός που μείωσε τους φόρους, έχει την αξιοπιστία να είναι ο πρωθυπουργός που θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Ο πρωθυπουργός που κάθε ευρώ που παρήγαγε η οικονομία μας το έδινε πίσω ως μέρισμα σε όλους, ανεξαιρέτως, σε εκείνους που ήταν κλειστά τα μαγαζιά τους στη πανδημία και το κράτος τους πλήρωνε τα ενοίκια, στους εργαζόμενους που ήταν εκτός παραγωγικής διαδικασίας και βρήκαν μισθό και δώρο, στους συνταξιούχους που έκαναν δυόμιση και τρία χρόνια να πάρουν συντάξεις και τις παίρνουν μέσα σε εξήντα μέρες, στα σχολεία, στα παιδιά που είδαν για πρώτη φορά εικοσιτέσσερις χιλιάδες εκπαιδευτικούς να διορίζονται, να περνούν από την εποχή του μαυροπίνακα στην ψηφιακή εποχή.

    Ο πρωθυπουργός που αναγνώρισε και λάθη -λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα- αλλά τα διαχειριζόταν και η Ελλάδα προχώρησε μπροστά. Ο πρωθυπουργός που χειροκροτούσαν όλοι στο Κογκρέσο όταν τους μιλούσε για τον Ελληνισμό, για το μεγαλείο του Ελληνισμού. Όχι μόνο στο χθες, αλλά και για τη θέση της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο. Αυτός ο πρωθυπουργός μπορεί να εγγυηθεί την καλύτερη ζωή όλων μας».

    Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε: «Αυτοδυναμία ή παραλυσία, Μητσοτάκης ή Τσίπρας, αυτά είναι τα ερωτήματα την άλλη Κυριακή. Η Φθιώτιδα να συνεχίσει την ανοδική της πορεία σε μια κυβέρνηση που η περιφερειακή ανάπτυξη είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της.

    Που η αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης, η οποία μαστίζει κυρίως τις πόλεις και τα χωριά της επαρχίας μας, τις πόλεις και τα χωριά του νομού μου είναι ψηλά στην προτεραιότητα της για να αντιμετωπιστεί με σχέδιο, με στήριξη στην νέα γενιά. Για να χτυπήσουμε στη ρίζα του το δημογραφικό.

    Μια Ελλάδα που θα προχωρά μπροστά, δυνατά, τολμηρά. Που θα προχωρά μπροστά, αυτή τη φορά ακόμα πιο δυνατά με βάση τα όσα πετύχαμε, με βάση την εμπειρία που συγκεντρώσαμε, με βάση την καθαρή μας άποψη για την θέση της Ελλάδος στον κόσμο. Η Φθιώτιδα προχωράει μπροστά και η Ελλάδα προχωράει μπροστά με την ψήφο σας την άλλη Κυριακή.

    Είχαμε και αυτή την ευχάριστη είδηση χθες με την παραμονή της ομάδας ποδοσφαίρου, ανέβηκε και η ομάδα του μπάσκετ μας στην Α2 κατηγορία και στον αθλητισμό, να θυμίσουμε ότι και το Ράλλυ Ακρόπολις φέραμε και κρατήσαμε στον τόπο μας, την Φθιώτιδα, βάζοντας την Λαμία στο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: 

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη

    Ντεμιρτάς από τη φυλακή: «Προστατέψτε τις ψήφους σας, κερδίζει όλη η Τουρκία»



    ΣΧΟΛΙΑ