• Πολιτική

    Οικονόμου: Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικό «καπρίτσιο» αλλά προϋπόθεση για να συνεχίσει η Ελλάδα την ανοδική της πορεία

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου


    «Την άλλη Κυριακή ο κόσμος θα ψηφίζει για την επόμενη μέρα, για τις ζωές μας, για τις ζωές αυτών που αγαπάμε. Τα ερωτήματα είναι δύο: αυτοδυναμία ή παραλυσία; Μητσοτάκης ή Τσίπρας;», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου.

    Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου φάνηκε ότι η μοναδική συγκολλητική ουσία της αντιπολίτευσης δεν είναι ούτε η προοπτική για το αύριο, ούτε η κοστολογημένη πρόταση, ούτε μία διαφορετική και ρεαλιστική αντίληψη για τον ασταθή κόσμο που έχουμε γύρω μας. Η συγκολλητική ουσία είναι το μένος για τον Μητσοτάκη. Πίσω από αυτό υπάρχει μία βαβέλ. Ή αυτοδυναμία λοιπόν, μία σταθερή κυβέρνηση με ενιαίο λόγο, με γρήγορα αντανακλαστικά που δεν θα αναλώνεται σε ατέρμονες εσωτερικές διαβουλεύσεις για να παίρνει αποφάσεις όταν ο χρόνος καίει. Ή μία κυβέρνηση βαβέλ, παραλυσίας που θα βυθίσει την Ελλάδα πάλι πίσω σε κλυδωνισμούς και δοκιμασίες».

    Τόνισε, επίσης, ότι «ο Πρωθυπουργός στη χώρα μας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόσωπο, που συγκεντρώνει πάνω του δύναμη και πρέπει να είναι ένα πρόσωπο δυνατό, με βάρος. Γι΄αυτό και η άποψη και η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ για τον επόμενο Πρωθυπουργό, τον άγνωστο “Χ” είναι ανούσια και συνιστά θεσμικό ατόπημα. Ο Μητσοτάκης απέδειξε αυτήν την τετραετία ότι έχει το βάρος που απαιτείται για να είναι ο Πρωθυπουργός και ο τιμονιέρης της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν Πρωθυπουργός, απέδειξε ότι δεν μπορούσε».

     «Η αυτοδυναμία δεν είναι αλαζονεία, δεν είναι κομματικό «καπρίτσιο». Η αυτοδυναμία είναι προϋπόθεση για να συνεχίσει η Ελλάδα την ανοδική της πορεία. Μία πορεία που εγγυώνται οι δεσμεύσεις μας», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, επισημαίνοντας πως: «ο Πρωθυπουργός έχει την αξιοπιστία να είναι εκείνος που θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Ο Πρωθυπουργός που κάθε ευρώ που παρήγαγε η οικονομία μας, το έδινε πίσω σε όλους ανεξαιρέτως, ως μέρισμα».

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί ταυτίζει Ανδρουλάκη-Τσίπρα – Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις – Όλο το παρασκήνιο

    Εκλογές 2023: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες – Πότε ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού



    ΣΧΟΛΙΑ