• Πολιτική

    Οικονόμου: Γενναία η απόφαση Μητσοτάκη για υποχρεωτικότητα στους άνω των 60

    • NewsRoom
    Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος


    «Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχουμε πάρει αποφάσεις σώφρονες» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας γενναία την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

    «Ο κόσμος γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να μείνει ανοιχτή η οικονομία, η εκπαίδευση. Η κοινωνία έχει την ανησυχία βλέποντας τα κρούσματα να επιμένουν» σημείωσε μιλώντας στο MEGA.

    Επιπλέον, τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον αναγκάζει τις κυβερνήσεις να αναδιαμορφώσουν τις στρατηγικές τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική της κυβέρνησης δείχνει να αποδίδει, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

    «Η δική μας επιδίωξη είναι να μη χρειαστεί να επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο. Το πρόστιμο δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά να ασκήσουμε μία παραπάνω πίεση σε όσους είναι πιο ευάλωτοι» δήλωσε.

    Υποχρεωτικότητα στους 50+;

    Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους πολίτες άνω των 50 ετών είπε ότι δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα. Εκείνο που θα παίξει ρόλο είναι η δυναμική της πανδημίας και η εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης.

    «Η αγορά μας πρέπει να είναι ανοιχτή για τα Χριστούγεννα. Είναι σημαντική περίοδος οικονομικά, θρησκευτικά, κοινωνικά. Το lockdown δεν είναι στα σχέδιά μας», υπογράμμισε.

    Ως προς την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, ο κ. Οικονόμου επιμένει πως δεν χρειάζεται να επιβληθεί.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ