• Πολιτική

    Οικονόμου: Διοργανώσεις που σηματοδοτούν τη δυναμική επάνοδο της χώρας μας


    Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης (18/7) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, παρουσιάζοντας τον τελικό του UEFA Super Cup 2023, που θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 16 Αυγούστου, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπη Μάντσεστερ Σίτι των Πεπ Γκουαρδιόλα και Έρλινγκ Χάαλαντ και την κάτοχο του Europa League, Σεβίλλη.

    Πρώτος πήρε τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι ο συγκεκριμένος τελικός σηματοδοτεί τη δυναμική επάνοδο της χώρας μας, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο στόχος είναι η χώρα μας να διοργανώσει όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις.

    «Η UEFA επέλεξε τη χώρα μας για δύο σπουδαίες διοργανώσεις! Συνειδητές επιλογές, που σηματοδοτούν τη δυναμική επάνοδο της χώρας μας και την αξιοπιστία της δουλειάς της κυβέρνησής μας.

    Στόχος μας η ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού αθλητισμού, αφού θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις. Κορυφαίο στοίχημα για εμάς αποτελεί η άρτια διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

    Ακολούθως μίλησε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέροντας πως:

    «Ο τελικός του Super Cup της UEFA αποτελεί το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του καλοκαιριού. Χαρά μας που θα φιλοξενήσουμε τους φιλάθλους και τις ομάδες, σε έναν ευρωπαϊκό τελικό που θα διεξαχθεί στο “Καραϊσκάκης”, για πρώτη φορά από το 1971.

    Είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε την πόλη μας, θα έχουμε διάφορα events και φεστιβάλ στην Πλατεία Κοραή. Στις 14 Αυγούστου ξεκινάμε, αλλά κυρίως 15 και 16 του μηνός θα έχουμε σημαντικά πράγματα.

    Ο τελικός αποτελεί αναγνώριση για τον Ολυμπιακό και για το “Καραϊσκάκης”, το οποίο παραμένει σύγχρονο παρότι είναι 20 ετών».

    Τέλος, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τόνισε πως θα επιδιώξει να πάρει η Αθήνα έναν μεγάλο τελικό μετά την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, το καλοκαίρι του 2026.

    «Μεγάλη η χαρά και ο ενθουσιασμός μας για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, το γεγονός των γεγονότων! Όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα σε Αθήνα και Πειραιά, με το παγκόσμιο ενδιαφέρον που θα προσελκύσουμε.

    Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον Πειραιά, την Αθήνα και την Ελλάδα. Να ζητήσω από δήμαρχο και υπουργό τη δέσμευσή τους ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουμε τη διεκδίκηση για να φιλοξενήσουμε ξανά τελικό στην Ελλάδα. Από το 2026 θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στον Βοτανικό, το οποίο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και εκείνο έναν μεγάλο τελικό».

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες – Πηγαίνει απευθείας στην Πολιτική Προστασία

    Ξεκίνησαν οι αυτοψίες και οι καταγραφές των ζημιών από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

    Φωτιά: Κλειστές οι έξοδοι 1 και 2 της Αττικής οδού για Μάνδρα και Ελευσίνα



    ΣΧΟΛΙΑ