• Πολιτική

    Εικόνες πρωτόγνωρες στην 76η Συνέλευση του ΟΗΕ: Μάσκες, αποστάσεις και μικρόφωνα με… προφυλακτικά

    • NewsRoom


    Η πανδημία έχει φέρει αλλαγές σε όλες τις πτυχές της ζωής και τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού δεσπόζουν σε κάθε δημόσια εκδήλωση.

    Η 76η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πραγματοποιείται από χθες στην Νέα Υόρκη με αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων.

    Ηγέτες που φορούν μάσκες μέχρι να φτάσουν στο βήμα του ομιλητή, άδειες θέσεις για την τήρηση αποστάσεων, απολύμανση του μικροφώνου μετά από κάθε ομιλία συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός.

    Ορισμένα στιγμιότυπα που έπιασε ο φωτογραφικός φακός:

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλά μπροστά σε μικρόφωνο που έχει καλυφθεί με προστατευτικό κάλυμμα (ΑΠΕ)

    Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε χθες στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αμέσως μετά τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος επιβεβαίωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον πως δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Ο Τζόνσον από την πλευρά του, προέτρεψε τον κόσμο να κάνει «εμβόλια AstraZeneca» – ένα εμβόλιο που δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

     

    Εργαζόμενη στα Ηνωμένα Έθνη καθαρίζει τα μικρόφωνα πριν ανέβει στο βήμα ο Τζο Μπάιντεν (ΑΠΕ)

    «Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΟΗΕ για τον κορονοϊό, το βήμα θα καθαριστεί μετά από κάθε ομιλία και η κεφαλή του μικροφώνου θα αντικατασταθεί» ανέφερε αργότερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντουτέρτε μιλά μπροστά στα καλυμμένα μικρόφωνα (ΑΠΕ)

     

    Κενές θέσεις για την τήρηση των αποστάσεων (ΑΠΕ)

     

    Φρουρός των Ηνωμένων Εθνών με τη μάσκα στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης (ΑΠΕ)

     



    ΣΧΟΛΙΑ