• Πολιτική

    Ικανοποίηση στους καλλιτέχνες για τις διευκρινήσεις Μητσοτάκη – Λύθηκε η παρεξήγηση

    • NewsRoom


    Ικανοποιημένα εμφανίζονται πλέον τα σωματεία των καλλιτεχνών μετά το λύσιμο της παρεξήγησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την χθεσινή τους συνάντηση, με αφορμή το βίντεο που δημοσίευσε η Νέα Δημοκρατία.

    Καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη συνάντηση, όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς αλλά και το Σωματείο ΑΣΜΑ, διαμαρτυρήθηκαν για το βίντεο, το οποίο θεώρησαν ως προεκλογικό σποτ της ΝΔ. Ωστόσο μετά την διευκρινιστική επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα σωματεία των καλλιτεχνών επανήλθαν με νέες τους ανακοινώσεις.

    «Χαιρόμαστε που ξεκαθαρίζεται η φράση του περί συμβολικής αμοιβής και που δηλώνεται όχι γενικόλογα, αλλά συγκεκριμένα η στήριξή του στη μετεξέλιξη της ΕΥΕΔ σε έναν αυτοδιαχειριζόμενο φορέα κάτι που επιθυμούμε όλοι», αναφέρουν σε νεώτερη ανακοίνωσή τους το ΑΣΜΑ και ο Φοίβος Δεληβοριάς, επαναλαμβάνοντας ότι δεν επιθυμεί «να εμπλακεί σε οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση».

    Παράλληλα τα δύο άλλα Σωματεία που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση («Μέτρον» και «Σώμσε») εξέδωσαν δική τους ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζουν θετική τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. «Η συνάντηση με τον κο Μητσοτάκη ήταν θετική διότι μπορέσαμε να αναπτύξουμε σε βάθος το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας του νέου ΟΣΔ. Και εξασφαλίσαμε την στήριξή της ΝΔ σε αυτό το πλάνο», αναφέρουν.

    Οι δημιουργοί των δύο Σωματείων υπογραμμίζουν επίσης ότι «δεν θεωρούμε ότι συμμετέχουμε σε κάποιο προεκλογικό παιχνίδι, τη στιγμή μάλιστα που τα αιτήματα μας χρειάζονται ευρύτατη στήριξη».

    «Όπως αναγνωρίζουμε τη θετική στάση του κου Μητσοτάκη στη συνάντηση, αναγνωρίζουμε επίσης ότι επί της τωρινής κυβέρνησης ψηφίστηκαν οι διαδικασίες μετασχηματισμού της ΕΥΕΔ σε αυτοδιαχειριζόμενο ΟΣΔ» καταλήγουν οι καλλιτέχνες του «Μέτρον και του «ΣΩΣΜΕ» καταλήγει η ανακοίνωση των δύο Σωματείων.

    Άλλωστε, στα σωματεία «Μέτρον» και στο «ΣΩΜΣΕ» μετέχουν δημιουργοί όπως ο Στάθης Δρογώσης και ο Μανώλης Φάμελλος, αδελφός του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου.

    Στη συνάντηση το «παρών» είχαν δώσει οι Διονύσης Σαββόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Δήμος Αναστασιάδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, ο τραγουδοποιός Φοίβος και οι στιχουργοί Ελένη Γιαννατσούλια και Ηλίας Φιλίππου, με βασικό θέμα συζήτησης τα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών. Θέμα το οποίο συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με προβληματικό τρόπο, μετά το σκάνδαλο της ΑΕΠI.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Φοίβος Δεληβοριάς ζητά από τη ΝΔ να αποσύρει την εικόνα του από το βίντεο με τη συνάντησή τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή Μητσοτάκη στους δημιουργούς ελληνικού τραγουδιού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: Δέσμευση για τη δημιουργία νέου φορέα για τα πνευματικά δικαιώματα



    ΣΧΟΛΙΑ