• Πολιτική

    Οι Βρετανοί ξανάρχονται: Στην «πράσινη λίστα» η Ελλάδα από 19 Ιουλίου

    • NewsRoom


    Μετά τις πιέσεις τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται πως αποφασίζει να άρει την καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους και να επιτρέψει τα ταξίδια προς καλοκαιρινούς προορισμούς.

    Έτσι, από 19 Ιουλίου στην «πράσινη λίστα» μπαίνουν Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, στην επιστροφή δεν θα επιβάλλεται καραντίνα ούτε για τα παιδιά, εάν ταξιδεύουν με γονείς, καθιστώντας το ταξίδι πολύ πιο εύκολο.

    Κυβερνητική πηγή ανέφερε στην εφημερίδα πως υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι οι εμβολιασμοί έχουν αποτέλεσμα, παρ’ όλο που κάποιοι στην κυβέρνηση ακόμη δεν έχουν πεισθεί.

    «Γνωρίζουμε ότι ο διπλός εμβολιασμός προστατεύει τους πολίτες, οπότε γιατί να καθυστερούμε την επανεκκίνηση των ταξιδιών; Δεν υπάρχει λόγος, κάθε μέρα μετράει» ανέφερε η ίδια πηγή.

    Το «πράσινο φως» για τα ταξίδια στο εξωτερικό θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση τη Δευτέρα. Η απόφαση θα επιτρέπει τα ταξίδια στις χώρες της πράσινης λίστας σε έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα στην επιστροφή.

    Ο προγραμματισμός της Ντάουνινγκ Στρητ ήταν να επιτραπούν τα ταξίδια από τον Αύγουστο. Αλλά κάποιοι υπουργοί πιέζουν για απελευθέρωση από τις 19 Ιουλίου, για να δοθεί η δυνατότητα στον τουριστικό κλάδο να πάρει μια ανάσα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Απελπισμένοι οι Βρετανοί – Πιλότοι καλούν τους πολιτικούς να διασώσουν την ταξιδιωτική βιομηχανία

    Οι Βρετανοί τουρίστες θα ξαναδούν τις παραλίες της Ευρώπης, αλλά όχι ακόμη…

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ