• Business

    Η Β.Κορέα κατά παράδοση σε Blacklist, και.. κάτι παραπάνω

    • NewsRoom

    Ο ηγέτης της Β.Κορέας kim yong yang


    Τα ενδιαφέροντα αλλά και οι αποφάσεις του νεότερου ηγέτη παγκοσμίως έχουν προκαλέσει επανειλημμένες φορές μεγάλες αντιδράσεις. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Kim Jong-un(Κιμ Τζονγκ-ουν), ο οποίος αυτή τη φορά έχει καταφέρει για τη χώρα του κυρώσεις χωρίς προηγούμενο.

    Οι πυρηνικές δοκιμές και η χρήση απαγορευμένων βαλλιστικών πυραύλων κατά τη διάρκεια των μηνών Ιανουάριος-Φεβρουάριος του έτους από την Pyongyang ήρθαν αντιμέτωπες με τις διεθνείς αντιδράσεις. Πρωταγωνιστές των οποίων είναι οι ΟΗΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Κίνα.

    Η τελευταία προχώρησε σε μεγαλύτερες πιέσεις.

    Το Πεκίνο, σε ενίσχυση των διεθνών κυρώσεων προς την Βόρεια Κορέα, αποφάσισε να κινηθεί με οικονομικούς αποκλεισμούς. Οι Bank of China, Construction Bank, Industrial and Commercial Bank, Agricultar Bank φαίνεται να είναι τα όπλα της κινεζικής κυβέρνησης, μέσω των οποίων πάγωσε τις υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων σε λογαριασμούς της Pyongyang σε yang και dollar.

    Παρότι η προαναφερθείσα απέρριψε τις κατηγορίες που έχουν γίνει εις βάρος της, οι κυρώσεις αυξήθηκαν και από το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC).
    Ειδικά, την περασμένη Τετάρτη, 2 Μαρτίου, η UNSC αποφάσισε τις εξής κυρώσεις για την Β.Κορέα:
    1. απαγορεύονται οι αερομεταφορές καυσίμων και καθίσταται υποχρεωτική η επιθεώρηση όλων των φορτίων από και προς στην χώρα
    2. λήξη εξαγωγών σιδήρου, χρυσού, κάρβουνου, τιτάνιου και άλλων σπάνιων μεταλλαυμάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ