ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Τούρκοι κράτησαν χθες το βράδυ 20 λεπτά στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, αρνούμενοι να χορηγήσουν άδεια υπερπτήσης στο σκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Αθήνα, μεταδίδει ο διπλωματικός ρεπόρτερ της ΕΡΤ.
Οι κυβερνήτες είχαν λάβει κανονικά τις προβλεπόμενες άδειες από τις τουρκικές αρχές, ωστόσο την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν στην Μοσούλη και έφτανε στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία αρνήθηκαν να εγκρίνουν την άδεια υπερπτήσης που είχαν ήδη δώσει.
Το αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να κάνει κύκλους πάνω από την περιοχή για περίπου 20 λεπτά, όσο διαρκούσαν οι επικοινωνίες, έντονες, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, των κυβερνητών του αεροσκάφους με τις τουρκικές αρχές. Εντέλει, έδωσαν άδεια προκειμένου να συνεχίσει το κυβερνητικό αεροσκάφος, περνώντας πάνω από το Ντιγιάρμπακιρ.
Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πτήση θα αντιμετώπιζε κίνδυνο λόγω έλλειψης καυσίμων και καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή είναι λίγα τα διαθέσιμα αεροδρόμια.
Ο υπουργός Εξωτερικών συνοδευόταν στο ταξίδι του στο Ιράκ από διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το lounge της Lamborghini στο Πόρτο Τσέρβο
- Θάνος Πλεύρης: Δεν πρόκειται να μετακινηθεί κανένας από τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας «Daniel»
- ΕΤΑΔ: Και επίσημα στην Περιφέρεια Αττικής για 40 έτη περνά το κλειστό του Tae Kwon Do στο Φάληρο
- Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με κατηγορούν για περίοδο που δεν ήμουν υπουργός και γιατί ζήτησα παραίτηση υφισταμένου
