• Πολιτική

    Η Σκοπιανή Υπουργός Άμυνας αντιδρά στα ελληνικά συνθήματα για την Μακεδονία: «Θα θέσουμε ζήτημα»

    • NewsRoom
    Ραντμίλα Σεκερίνσκα


    Η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κλήθηκε να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας που ακούστηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δηλώνοντας πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.

    Αυτό δείχνει, είπε η υπουργός, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη συνέχεια.

    Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς, πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. «Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία. Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υμηττός: Επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση για το Σκοπιανό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές λόγω του Σκοπιανού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γαλλία: Η Λεπέν ξεπέρασε για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση τον Μακρόν!



    ΣΧΟΛΙΑ