• Πολιτική

    Οι πέντε δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων – Τι απαντά το Μαξίμου

    mitsotakis μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Πέντε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την προστασία των εμπορικών προϊόντων της Μακεδονίας από τις «επιβλαβείς επιπτώσεις»της Συμφωνίας των Πρεσπών,έδωσε ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

    Οι πέντε δεσμεύσεις, που θα υλοποιήσει η ΝΔ  «προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες που έχει για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας η υπογραφή της συμφωνίας από τον κ. Τσίπρα», όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, είναι:

    • Πρώτον, η εκκίνηση επικοινωνιακής καμπάνιας για την προστασία του brand «Μακεδονία», η οποία θα γίνει με χρηματοδότηση όχι μόνο από περιφερειακούς αλλά και από εθνικούς πόρους.
    • Δεύτερον, οι επιχειρήσεις θα διευκολυνθούν στην κατοχύρωση εμπορικών σημάτων για την προστασία των προϊόντων τους όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (κατάθεση ευρωπαϊκών σημάτων στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ).
    • Τρίτον, η  κατοχύρωση περισσότερων μακεδονικών προϊόντων ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στην Ε.Ε
    • Τέταρτον, θα υπάρξει έκδοση Υπουργικής Απόφασης η οποία θα απονέμει αυτόματα το σήμα “GR” στα προϊόντα όλων των μακεδονικών επιχειρήσεων που έχουν κατοχυρώσει το παράγωγο “Μακεδονικός -ή -ό” στο σήμα τους, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα είναι προϊόντα ελληνικά.
    • Και πέμπτον θα προχωρήσει σε βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ όσο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας δεν διασφαλίζονται και αν δεν επιλυθούν τα σχετικά με τα μακεδονικά προϊόντα προβλήματα.

    Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη το Μαξίμου αναφέρει πως τα τα εμπορικά σήματα προστατεύονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, «σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε εδώ και τριάντα χρόνια».

    Το Μαξίμου επιτίθεται στο Κυριάκο Μητσοταάκη, καλώντας τον «να προστατεύσει ο ίδιος τον εαυτό του και το κόμμα του από την αβάσταχτη ελαφρότητα της δήθεν πατριωτικής πλειοδοσίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η οργή του οινοποιού Γεροβασιλείου στην συνάντηση με τον Αλ.Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Ο East Med και οι άλλοι αγωγοί καθιστούν τα Βαλκάνια ενεργειακό hub



    ΣΧΟΛΙΑ