• Πολιτική

    Οι παλιές «αμαρτίες» καίνε τον ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Κοντονή μετά τις «βόμβες» για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

    • NewsRoom

    Σταύρος Κοντονής


    Συνεχίζει να πληρώνει τις «αμαρτίες» του κυβερνητικού παρελθόντος ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που μετρά απανωτές κρίσεις. Χθες ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έριξε «βόμβα» κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ρίχνουν «στα μαλακά» την Χρυσή Αυγή εξοργίζοντας την Κουμουνδούρου, η οποία προχώρησε στην διαγραφή του, αργά χθες το βράδυ, λέγοντας ότι ο ίδιος απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

    Μέσα σε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, η υπόθεση απέκτησε τεράστιες διαστάσεις γκρεμίζοντας τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υπήρχε πολιτικό κέρδος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

    Όλα ξεκίνησαν με μια συνέντευξη του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος κλήθηκε χθες να σχολιάσει την δικαστική απόφαση. Ο πρώην υπουργός απάντησε πως επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ δρομολογήθηκαν αλλαγές, ώστε «η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό».

    Πρόσθεσε πως «με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πολιτική θύελλα.

    Επιπλέον, είπε: «Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή».

    Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η δήλωσή του ότι «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

    Η πρώτη αντίδραση της σοκαρισμένης αρχικά Κουμουνδούρου ήταν η εξής ανακοίνωση: «Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

    Ο κ. Κοντονής επανήλθε κάνοντας λόγο για «σοβαρά ανεπίτρεπτα λάθη» εκ μέρους της κυβέρνησης Τσίπρα στο θέμα του Ποινικού Κώδικα, εγκαλώντας παράλληλα τους συντρόφους του για «σταλινισμό».

    Η χθεσινή ημέρα έκλεισε με την νέα ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στην οποία αναφερόταν ότι ο Στ. Κοντονής «απεμπόλησε ο ίδιος το δικαίωμα να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του».

    «Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, «κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά». Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

    Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του.»



    ΣΧΟΛΙΑ