• Πολιτική

    Οι νέοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ – Εκπλήξεις με Κατερίνα Λάσπα και Σάκη Αρναούτογλου

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προβαίνει σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


    Ανακοινωθήκαν οι τομεαρχες πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οι οποιοι στην ουσία θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική πορεία του κόμματος. Απο τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλακη δεν απουσίασαν τα ονόματα «φίρμες» οπως η Κατερίνα Λασπα με διαδρομές στην TV, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου και ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός.

    Στα «δύσκολα» οι Χάρης Δούκας, Ηλίας Κικίλιας, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Μανώλης Βελεγράκης, Χρήστος Κακλαμάνης, Θανασης Πετρόπουλος και οι πρωην Υπουργοί Γιώργος Κουτσουμάνης, Γιάννης Κουτσούκος, Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Πεταλωτής  αναλαμβάνουν το  βάρος καίριων τομέων όπως η Ενέργεια-Οικονομία-Ανάπτυξη-Εργασία-Κοινωνική Ασφάλιση- Αγροτική Ανάπτυξη- Θεσμοί- Δικαιοσύνη- Άμυνα-Τουρισμού.

    Για πρώτη φορά συγκροτείται τομέας Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών προκειμένου να υπογραμμιστεί η έμφαση που δίνεται στο θέμα αλλά και να τονιστεί, όπως λένε , « η πολιτική αντίστιξη με τη ΝΔ για παράδειγμα όπου τον εν λόγω τομέα κρατά ο υιός Πάτσης». Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο θα έχουν ο Δημήτρης Σπυράκος εκ των συντακτών του Νόμου του 2010 για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος.

    Η προσέλκυση προσώπων από την Κοινωνία των Πολιτών ήταν προτεραιότητα επισημαίνουν και για αυτό αξιοποιήθηκαν πολλά βιογραφικά από την δεξαμενή της διαδικασίας τύπου opengov που εισήγαγε το Κίνημα για την στελέχωση των τομέων.

    Στα βαριά βιογραφικά συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παλαιοδήμος με θητεία στον ESM, o Αλέξανδρος Ραγκούσης με διεθνή εμπειρία σε πολιτικές ανάπτυξης, εμπορίου και επενδύσεων στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Κων/νος Τσάνης εμπειρογνώμονας ψηφιακής διακυβέρνησης «The World Bank Group» στην Ουάσιγκτον κλπ

    Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου πλαισιώνει τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός αναλαμβάνει Γραμματέας Πολιτισμού και η Κατερίνα Λάσπα τον τομέα Εθελοντισμού.

    Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι τομείς εξωτερικών, αυτοδιοίκησης και απόδημου ελληνισμού.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Eπιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Mononews για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης



    ΣΧΟΛΙΑ