• Πολιτική

    Η ΝΔ διέγραψε τον Σπύρο Δημοσχάκη για τον αντιδημοκρατικό τρόπο που έγινε Πρόεδρος των υπαλλήλων της βουλής

    • NewsRoom
    Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    Αναστάτωση στο εσωτερικό της ΝΔ, σε κόμμα και Βουλή, έφεραν οι εκλογές των υπαλλήλων της βουλής. Αιτία υπήρξε η «συμμαχία» του Σπύρου Δημοσχάκη, υιού του βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης, Τάσου Δημοσχάκη, με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – αν και η ΝΔ κέρδισε στις κάλπες – για να καταλάβει την θέση του Προέδρου, αποκαθηλώνοντας τον επί σειρά ετών Πρόεδρο του Συλλόγου υπαλλήλων της βουλής, Γιάννη Σαμπάνη.

    Ο θόρυβος που προκλήθηκε έφερε μάλιστα την διαγραφή του Σπύρου Δημοσχάκη από τη ΝΔ. Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης προχώρησε στη διαγραφή του.

    Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της βουλής (ΕΚΥΒ) της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για «απαράδεκτο, πραξικοπηματικό και διασπαστικό τρόπο που συγκροτήθηκε το ΔΣ».

    Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, «η εξαπάτηση αυτή αποτέλεσε τελικώς τον βατήρα της δικής του ανάδειξης στην θέση του Προέδρου του Συλλόγου με την στήριξη των παρατάξεων της μειοψηφίας. Ο δε τρόπος που εξελίχθηκε η διαδικασία ανάδειξης του κ. Δημοσχάκη κάθε άλλο παραπέμπει σε συναινετικές λύσεις που αποτελούν, κατά τα άλλα την δημοκρατική λύση όταν προκύπτουν αδιέξοδα σε διαδικασίες αρχαιρεσιών».

    Απαντώντας στις κατηγορίες ο Σπύρος Δημοσχάκης σε ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «ο Σύλλογός μας αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε νέα τροχιά» και πως «απέναντι στη λάσπη, την αδιαφάνεια, το κατεστημένο, τα ψέματα, τις φρούδες ελπίδες και τις πελατειακές σχέσεις, να αντιτάξουμε την αλήθεια, την καθαρότητα των θέσεων μας και την ανιδιοτελή αγάπη για να πάει ο Σύλλογός μας μπροστά, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή».



    ΣΧΟΛΙΑ