• Top Stories

    Η μεγάλη επιστροφή! Όχι των θεσμών αλλά των… αγροτών!

    • NewsRoom


    Ήγγικεν η ώρα  να επιστρέψουν. Όλοι μαζί. Και όχι δεν είναι οι θεσμοί, για τους οποίους γίνεται συνεχώς αυτή η εισαγωγή αλλά οι…. Αγρότες. Και με την επιστροφή τους η κυβέρνηση αποκτά και πάλι αυτό το πρόβλημα που ακούσει στο όνομα «Κινητοποιήσεις Αγροτών». Επιστροφή που δίνει και νέα όμως μηνύματα, σχετικά με τη δημοτικότητα της κυβέρνησης και την αποδοχή της από την κοινωνία.  «Αν θέλουν ας ξαναέρθουν οι βουλευτές να πάρουν ψήφο», λέει με νόημα ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.

    550_334_479900

    Αντιμέτωπη εκ νέου, λοιπόν, φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση με το μέτωπο των αγροτών λόγω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή.

    Όπως δήλωσε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας τα 68 μπλόκα που στις πρόσφατες κινητοποιήσεις συντάχθηκαν με το μπλόκο της Νίκαιας, ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγελθεί για τις ημέρες που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στη Βουλή.

    «Την πρώτη ημέρα θα συμμετέχουμε με τα τρακτέρ μας στους νομούς και τη δεύτερη θα κατέβουμε με λεωφορεία στην Αθήνα» δήλωσε ο κ. Μπούτας.

    Ο κ. Μπούτας θέλησε μάλιστα, να μεταφέρει και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην επαρχία, ειδικά μια ημέρα μετά τη δήλωσή του στη Βουλή ότι «αποσύρετε το νομοσχέδιο για να μπορείτε να έρθετε στα χωριά σας». Είπε δηλαδή ότι «εγώ πηγαίνω στα χωριά και οι άνθρωποι βρίζουν και μου λένε για τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “αν θέλουν ας ξαναέρθουν να πάρουν ψήφο ή να μας δικαιολογήσουν την ψήφο που θα ρίξουν για το ασφαλιστικό”».

    maximou-agrotes

    Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του αγροτοσυνδικαλιστή κ. Μπουτά, ο οποίος ερωτηθείς αν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και το Πάσχα, απάντησε ότι «αρνί θα ψήσουμε ας είναι και μαύρο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tromos-stis-9-maiou-dimosievonte-ola-ta-aorata-onomata-ton-panama-papers/41201



    ΣΧΟΛΙΑ