• Πολιτική

    Η Κομισιόν ζητά πλειοψηφία 180 βουλευτών για το Σκοπιανό

    • NewsRoom


    Την  σύμφωνη γνώμη 180 Ελλήνων βουλευτών για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκαλύπτει η «Αυγή» σήμερα. Ειδικότερα, ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η κα. Φεντερικά Μογκερίνι εξέφρασαν το αίτημα αυτό εκ μέρους της Κομισιόν, παραίνεση η οποία μεταβιβάστηκε και σε ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.

    Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα έδωσαν έμφαση μάλιστα στην ανάγκη υπερψήφισης της συμφωνίας για το ονοματολογικό από 180 βουλευτές.

    «Η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει δέκτης καλοπροαίρετων εισηγήσεων και παραινέσεων να ζητήσει την υπερψήφιση τυχόν συμφωνίας για το “Μακεδονικό” με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Κοινός παρονομαστής των εισηγήσεων αυτών είναι να πρόκειται για μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα, η οποία θα διασφαλιστεί από την ευρύτερη πολιτική και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» αναφέρει συγκεκριμένα η εφημερίδα «Αυγή».

    Σημειώνεται ακόμα πως οι Βρυξέλλες εκφράζουν τη σοβαρή ανησυχία τους «για τη μικροκομματική τακτική, όπως τονίζεται, με την οποία αντιμετωπίζουν πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Αθήνα τις εργώδεις προσπάθειες επίλυσης του “Μακεδονικού”».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλοι οι διάλογοι της μαφίας των φαρμάκων: Μηνιαίος τζίρος 1 εκατ., δοσοληψίες και βωμολοχίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παυλόπουλος: Αναθεώρηση Συντάγματος και εξάλειψη του αλυτρωτισμού η λύση για την ΠΓΔΜ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: DW: Τεταμένο κλίμα – Η Τουρκία δεσμεύει το μισό Αιγαίο στα πλαίσια άσκησης



    ΣΧΟΛΙΑ