• Οικονομία

    Η Κίνα ανακοινώνει τα αντίποινά της στους δασμούς του Τραμ – Επιπλέον «χαράτσι» 25% σε 659 αμερικανικά προϊόντα

    Xi Jinping

    Xi Jinping


    Επιπρόσθετους δασμούς 25% σε 659 αμερικανικά προϊόντα, συνολικής αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιβάλει η Κίνα, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο την Επιτροπή Δασμών του Κρατικού Συμβουλίου, σε αντίποινα στην σημερινή κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισεκ. δολαρίων που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία και την τεχνολογία.

    Οι πρώτοι δασμοί από την Κίνα, ύψους 34 δισεκ. δολαρίων, θα τεθούν σε εφαρμογή στις 6 Ιουλίου και θα αφορούν μια σειρά αγροτικών προϊόντων, αυτοκινήτων και αλιευμάτων. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, οι δασμοί που θα επιβληθούν σε άλλα αμερικανικά προϊόντα θα ανακοινωθούν αργότερα.

    Πλέον αναμένεται η απάντηση των ΗΠΑ, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε να επιβάλει περαιτέρω δασμούς εάν η ασιατική χώρα προχωρήσει σε αντίποινα.

    Από την πλευρά του το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου απάντησε ότι και το Πεκίνο θα επιβάλει με τη σειρά του «ταυτόσημους» τελωνειακούς δασμούς. Παράλληλα, κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες έχουν επίσης δεχθεί ανάλογα χτυπήματα από τον Τραμπ, σε «συλλογική δράση» εναντίον αυτής της «οπισθοδρομικής και ξεπερασμένης συμπεριφοράς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δασμούς 50 δισ. δολαρίων ετοιμάζει ο Τραμπ για την Κίνα – Με αντίποινα απαντά το Πεκίνο



    ΣΧΟΛΙΑ