• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών διορίζονται ως γραμματείς στα δικαστήρια όλης της χώρας

    • NewsRoom


    Μεγάλος ντόρος είχε δημιουργηθεί πριν από λίγους μήνες, μετά από την είδηση για την πρόσληψη των καθαριστριών, από το υπουργείο Οικονομικών στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ως γραμματείς. Σα να μην έφτανε αυτό με ΦΕΚ της κυβέρνησης, διορίζονται πλέον, σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το  ΦΕΚ 2868, Β τεύχος ημερομηνία 29-12-2015, δυο καθαρίστριες που εργάζονταν στο Υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) μεταφέρονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης και στο Πταισματοδικείο Χαλκίδας γραμματείς.

    Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, « μεταφέρουμε τις παρακάτω υπαλλήλους, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης, κατηγορία ΥΕ του κλάδου Καθαριστριών, στον τομέα των υπαλλήλων των πολιτικών, ποινικών δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας, σε συνιστώμενες, με την παρούσα απόφαση προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων, πλήρους απασχόλησης και τις τοποθετούμε στα αναφερόμενα στον πίνακα δικαστήρια και εισαγγελίες». Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να τοποθετήσει τις καθαρίστριες σε θέσεις γραμματέων έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους των δικηγόρων, πολλοί εκ των οποίων αντιδρούν αφού όπως λένε «είναι αδύνατον να συνεννοηθούμε».

    Δείτε τον πίνακα:



    ΣΧΟΛΙΑ