ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από τη γενέτειρά του την Αφρική έως την Αμερική, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι απέτισαν σήμερα φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Άναν, που απεβίωσε στην Ελβετία σε ηλικία 80 ετών.
«Ο Κόφι Άναν αφιέρωσε τη ζωή του στο να κάνει τον πλανήτη ένα μέρος όπου θα επικρατεί η ειρήνη» επισήμανε η Νίκι Χέιλι, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για έναν διπλωμάτη «που εργαζόταν ακούραστα προκειμένου να μας ενώσει».
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε «την ακεραιότητά του, την αποφασιστικότητά του, την αισιοδοξία του και την αίσθηση της ανθρωπιάς που μοιραζόμαστε» υπογραμμίζοντας ότι ο Άναν «κινητοποίησε και ενέπνευσε» την «επόμενη γενιά ηγετών».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι «ειλικρινά θαύμαζε τη σοφία και το θάρρος» του εκλιπόντος διπλωμάτη.
Την ίδια ώρα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισε ότι η «φωνή του Κόφι Άναν» θα «μας λείψει πολύ σε μια εποχή όπου η από κοινού αναζήτηση λύσεων στα διεθνή προβλήματα είναι πιο επιτακτική από ποτέ».
Ο Αραβικός Σύνδεσμος, που εδρεύει στο Κάιρο, απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Κόφι Άναν και το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου τον χαρακτήρισε «είδωλο και πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Αφρικανούς και τους λάτρεις της ειρήνης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Ποια Ελένη;»: Η ξεχωριστή παράσταση που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του νοσοκομείου Μεταξά στο Βεάκειο Θέατρο
- Interlife: Στα 13,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων το πρώτο τρίμηνο
- Ινδία: «Αβάσιμες» οι δηλώσεις Ρούτε σχετικά με τις συνομιλίες Μόντι-Πούτιν για τον αντίκτυπο των δασμών
- CrediaBank: Νέο ρεκόρ 38,9 εκατ. ευρώ στα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ προβλέψεων
