• Πολιτική

    Οι φιέστες δεν έπεισαν: Στα όρια της αυτοδυναμίας η ΝΔ

    • NewsRoom
    μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιαστούν ως επιτυχίες η συμφωνία των Πρεσπών και η συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος, οι πολίτες δεν ανταποκρίνονται θετικά, όπως αποδεικνύει η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσίασε χθες ο Σκάι. Η έρευνα κατέγραψε διευρυμένο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στις 12,5 μονάδες.

    Το 62% των πολιτών κρίνει αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών (αντίθετο δηλώνει και το 40% των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ τη συμφωνία για το χρέος κρίνει αρνητικά το 49%.

    Γενικευμένη απογοήτευση

    Διάχυτη είναι η αποδοκιμασία των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα. Σχεδόν δύο στους τρεις (63%) κρίνει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

    Η δύναμη των κομμάτων

    Η ΝΔ ανέβασε κατά δύο μονάδες τα ποσοστά της, συγκεντρώνοντας πλέον ποσοστό 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ανησυχητική είναι η σταθερή τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής (7,5%), ενώ στο ίδιο ποσοστό έχει «κολλήσει» και το ΚΙΝΑΛ.

    Το μεγαλύτερη αποδοκιμασία εισπράττουν οι ΑΝΕΛ, που φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής με ποσοστό 1,5%.

    Στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 35 ποσοστιαίες μονάδες με 58% για τη ΝΔ και 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 56% και 22% στη σφυγμομέτρηση του Μαΐου), 14% δεν απαντά για την παράσταση νίκης, ενώ 5% εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές άλλο κόμμα.

    Στην ερώτηση για την πιθανότερη ημερομηνία εθνικών εκλογών, το 51% εκτιμά ότι αυτές θα διεξαχθούν στο πρώτο (ποσοστό 25%) ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 (26%). Το 38% εκτιμά ότι θα γίνουν εντός του έτους.

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 33% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Το 37% των πολιτών δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο καταλληλότερο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση Pulse: Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ στις 11,5 μονάδες – Απογοήτευση των πολιτών για Σκοπιανό και Eurogroup



    ΣΧΟΛΙΑ