• Πολιτική

    Οι έξι στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη που μπαίνουν στο Μαξίμου

    • NewsRoom

    Οι έξι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άκης Σκέρτσος


    Με γοργό βηματισμό προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συγκρότηση της κυβέρνησης και του κυβερνητικού επιτελείου, μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και τη νίκη της ΝΔ.

    Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και αμέσως μετά μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υπεδέχθη ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση-παραλαβή.

    Το απόγευμα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την Τρίτη θα γίνει η ορκωμοσία. Ο νέος πρωθυπουργός εμπιστεύθηκε για τη νέα κυβέρνηση τους έμπιστους στενούς συνεργάτες του κατά την περίοδο της αντιπολίτευσης.

    Οι έξι στενοί συνεργάτες

    Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθυντής γραφείου πρωθυπουργού

    Ο Γρηγόρης Δημητριάδης

    Ο 39χρονος Γρηγόρης Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και ανιψιός του νέου πρωθυπουργού, αφού είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη.

    Ήταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και είναι εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών. Θα αναλάβει Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού.

    Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

    Ο Άκης Σκέρτσος

    Ο Άκης Σκέρτσος θα είναι υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

    Ο Άκης Σκέρτσος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, διευθυντής του γραφείου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Τάκη Πικραμμένου, αλλά και του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, παραιτήθηκε από γενικός διευθυντής του ΣΕΒ πρόσφατα για να αναλάβει την ευθύνη στο πρωθυπουργικό γραφείο για το κυβερνητικό έργο.

    Δημήτρης Μητρόπουλος, Σύμβουλος Στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων

    Ο Δημήτρης Μητρόπουλος

    Τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μητρόπουλο, ως σύμβουλο, θα έχει στο πλευρό του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο γνωστός δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαΐκών θεμάτων του πρωθυπουργού.

    Ο Δημήτρης Μητρόπουλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν στενή συνεργασία τα δύο τελευταία χρόνια, δουλεύοντας κυρίως από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Λονδίνο, με αντικείμενο διεθνή αλλά και εσωτερικά θέματα. Ο πρωθυπουργός με το δημοσιογράφο συνδέονται με φιλία εδώ και πολλά χρόνια.

    Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής γραφείου τύπου

    Ο Κωνσταντίνος Ζούλας

    Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού θα είναι ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Ήταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αθηνών, ενώ εργαζόταν στην εφημερίδα Καθημερινή.

    Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Ο Στέλιος Πέτσας

    Ο μέχρι σήμερα ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας αναλαμβάνει το επικοινωνιακό μέρος της κυβερνητικής πολιτικής από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Ο Στέλιος Πέτσας είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

    Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας

    Ο Γιώργος Γεραπετρίτης

    Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Γεραπετρίτης θα βρεθεί στο στενό κυβερνητικό επιτελείο και θα οριστεί υπουργός Επικρατείας. Γεννήθηκε το 1967 και είναι Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών.

    Έχει πτυχίο από το Τμήμα Νομικής, ΕΚΠΑ, LL.M. Δημοσίου Δικαίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και Διδακτορικό Δίπλωμα Δικαίου από Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι πολυγραφότατος, ενδιαφέρεται και ασχολείται ενεργά με την Κάρπαθο από όπου κατάγεται.



    ΣΧΟΛΙΑ