ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συμφώνησαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ επί του κειμένου για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.Μεταξύ άλλων, το κείμενο αναφέρει ότι η ΕΕ θα παγώσει τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου με την Τουρκία και ότι θα κόψει τα προενταξιακά κονδύλια προς τη χώρα.
Σε ό,τι αφορά το σημείο των περαιτέρω μέτρων, για το οποίο είχε εκφράσει διαφωνίες χθες η Κύπρος, το τελικό προσχέδιο σημειώνει ότι η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω σε επιλογές για «στοχευμένα μέτρα» υπό το φως των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων γεώτρησης της Τουρκίας.
Το κείμενο αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση των εθνικών απεσταλμένων στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα το πρωί και να πάει ως «κλεισμένη» συμφωνία στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ίδια μέρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Ο υπ. Οικονομικών Κλινγκμπάιλ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής γερμανικών στρατευμάτων σε δύναμη εγγύησης της ασφάλειας της Ουκρανίας
- Οι κεντρικοί τραπεζίτες συρρέουν στο Jackson Hole σε μια κρίσιμη στιγμή
- Κόστα: Η διατλαντική ενότητα είναι ζωτικής σημασίας για να υπάρξει βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία
- BBC: Οι περιοχές της Ουκρανίας που θέλει ο Πούτιν και ποιες παραχωρήσεις προτίθεται να κάνει
