• Ελλάδα

    WSJ: Στο χείλος της πολιτικής αβεβαιότητας η Ελλάδα

    • NewsRoom
    τσιπρας-αλεξης

    Ο Αλέξης Τσίπρας


    Πολιτική αβεβαιότητα και στο… βάθος πρόωρες εκλογές βλέπει για την Ελλάδα η Wall Street Journal (WSJ) μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) από την κυβέρνηση και το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ψήφο εμπιστοσύνης.

    Όπως γράφει και η WSJ, μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσοι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την κυβέρνηση, αν και κάποιοι, όπως υπογραμμίζει, αναμένεται να πάρουν αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο και να μείνουν σε αυτήν.

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται να έχει αρκετή στήριξη ώστε να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού έχει τη στήριξη κάποιων βουλευτών της αντιπολίτευσης.

    Ωστόσο, όπως σημειώνεται, η έλλειψη σταθερής πλειοψηφίας στη Βουλή σημαίνει ότι είναι πιθανό να προκηρύξει εκλογές νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Μάλιστα, προσθέτει, κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι μπορεί να γίνουν εκλογές τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές.

    «Οι πρόωρες εκλογές φαίνεται να είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο», δηλώνει μάλιστα στην WSJ ο Νικόλαος Μαλκουτζής της εταιρείας παροχής υπηρεσιών πληροφόρησης και ανάλυσης των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων MacroPolis.

    Όπως σημειώνει η WSJ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τις εκλογές θα κερδίσει πιθανότατα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ηγείται της επόμενης κυβέρνησης της χώρας, δίνοντας τέλος σε μια ταραχώδη περίοδο διακυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ και, όπως ευελπιστούν οι υποστηρικτές του, οδηγώντας την οικονομία σε ένα πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις δρόμο.

    Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρει, έχει δεσμευθεί να μειώσει τη βαριά φορολογία και τη γραφειοκρατία στη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bloomberg: Αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ