• First Top Stories

    Τραγωδία στο Μάτι: Φως στην υπόθεση από τις καταθέσεις συγγενών θυμάτων

    • NewsRoom


    Μαρτυρίες συγγενικών προσώπων θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αρχίζουν να συγκεντρώνουν τις επόμενες ημέρες οι δύο εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

    Ήδη, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβαρα Γνεσούλη έχουν στα χέρια τους τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων της πυρκαγιάς. Έτσι, το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να καταθέτουν οι συγγενείς των θυμάτων. Οι καταθέσεις τους θα ληφθούν με εισαγγελική παραγγελία από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

    Στόχος των εισαγγελέων είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχουν στη διάθεσή τους αντικειμενικά ευρήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

    Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιμονή για το πώς η πληροφορία για την εξέλιξη της φωτιάς έφτασε στους αρμοδίους και ποιοι ήταν εκείνοι που έπρεπε να τις διαχειριστούν και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.

    Εν τω μεταξύ, αίτηση στην Εισαγγελία, προκειμένου να λάβουν όλα τα πρακτικά, από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, τις επίμαχες ώρες της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι, κατέθεσε ο δικηγόρος των οικογενειών Αντώνης Φούσας και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας θα δώσει εντολή στην Πυροσβεστική να διαβιβάσει τα πρακτικά, στα οποία υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, εκείνες τις ώρες.

    Συγκεκριμένα, θα δοθούν όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους ασυρμάτους, οι θέσεις των πυροσβεστικών οχημάτων στο πεδίο της φωτιάς και τα σημεία στα οποία κινήθηκαν τα οχήματα του αρχηγού της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

    Μέσα από τους διαλόγους, θα αποκαλυφθούν οι οδηγίες και οι εντολές που έδιναν οι επιτελείς στους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο της φωτιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη-σοκ από άνδρα της ΕΛ.ΑΣ.: Η Πυροσβεστική δεν μας είπε ποτέ ότι η φωτιά ξέφυγε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μάτι: Ο Τσίπρας χτίζει άμυνες πάνω στα καμμένα



    ΣΧΟΛΙΑ