• Ελλάδα

    Το υποτιθέμενο φλερτ Τσίπρα – Γεννηματά και η χαλάστρα από τα… πεθερικά

    Τσίπρας - Γεννηματά tsipras gennimata

    Αλέξης Τσίπρας – Φώφη Γεννηματά


    Ένα ιδιότυπο “φλερτ” μοιάζει να προδίδει η ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά αναφορικά με το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Όμως ακόμα κι αν θέλουν η… νύφη κι ο γαμπρός, τα “πεθερικά” δύσκολα θα επιτρέψουν σε αυτό το φλερτ να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω.

    Με την επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, στην οποία περιέγραφε τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η Φώφη Γεννηματά έκανε αυτό που πολλοί ερμήνευσαν ως άνοιγμα στον πρωθυπουργό – αν και η ερμηνεία αυτή παραβλέπει το γεγονός ότι στις προτάσεις της περιλαμβάνεται και η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να μπορούν να ιδρύονται ιδιωτικά πανεπιστήμια, κάτι το οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ δε συζητούν καν. Είναι γεγονός ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι ιδεολογικά πιο μακριά με τον ΣΥΡΙΖΑ απ’ όσο είναι με τη Νέα Δημοκρατία, επομένως αυτή η θεωρία του φλερτ έχει μία βάση.

    Ωστόσο, η αναταραχή που έχει προκληθεί στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής δείχνει τις δυσκολίες που θα είχε μία τέτοια προσέγγιση. Η σφοδρή αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου (διόλου τυχαία, δύο στελεχών που έχουν στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ) ήταν απλώς τα “προειδοποιητικά πυρά” προς τη Φώφη Γεννηματά, η οποία με την κίνησή της να στείλει την επίμαχη επιστολή στον πρωθυπουργό χωρίς καν να συμβουλευτεί τους εξαιρετικούς γνώστες του Συντάγματος που έχει στο κόμμα της προφανώς ήθελε να ενισχύσει το αρχηγικό της προφίλ, σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το Κίνημα Αλλαγής ως τρίτο κόμμα και ρυθμιστή των εξελίξεων μετά τις επόμενες εκλογές. Το αν μέσα στις προθέσεις της ήταν και να “φλερτάρει” τον Αλέξη Τσίπρα θα το δούμε το επόμενο διάστημα από το πώς θα εξελιχθούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

    Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, είναι σαφές πως το έχουν δέσει… σχοινί-κορδόνι ότι η επιστολή της Φώφης Γεννηματά αποτελούσε “επίθεση φιλίας” προς την Κουμουνδούρου, και μάλλον θα απογοητευτούν αν τελικά αποδειχθεί ότι τα κίνητρά της δεν είναι… φιλικά προς την κυβέρνηση. Άλλωστε, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν απεγνωσμένα ανάγκη έναν σύμμαχο με τον οποίο να μπορούν να συνεννοηθούν σε κάποια βασικά πράγματα. Όμως κάτι μας λέει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν προσφέρεται…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Βόμβα» Ερντογάν: Θέτει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Καμμένος ζήτησε σήμερα έκτακτη άσκηση ετοιμότητας από τις Ειδικές Δυνάμεις;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές στο ΥΠΟΙΚ – Τι συζητήθηκε



    ΣΧΟΛΙΑ