• Ελλάδα

    Τι σηματοδοτούν οι 36 λέξεις του Κώστα Καραμανλή από την ΔΕΘ. Η μεγάλη ήττα των “ψευδοκαραμανλικών”

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής


    Μετά το τέλος της κυβέρνησης Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε διακριτικά από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου, διατηρώντας ωστόσο τη σημαντική επιρροή που διαθέτει.

    Η επιρροή του είναι μεγάλη, όμως οι δηλώσεις του είναι σπάνιες, κι έτσι κάποιοι βρίσκουν τακτικά την ευκαιρία να εμφανίζονται ως συνομιλητές ή ως “εκφραστές” του Κώστα Καραμανλή, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του πρώην πρωθυπουργού για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα και να παίξουν πολιτικά παιχνίδια. Και κάπως έτσι έχουν προκύψει και τα σενάρια που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να “παίζει” και να “φλερτάρει” με τον ΣΥΡΙΖΑ, και να υπονομεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκ των έσω.

    Όμως όταν ο πρώην πρωθυπουργός αποφασίζει να μιλήσει, τότε οι αυταπάτες και τα σενάρια διαλύονται. Το έκανε από τη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, με μία πολύ σύντομη δήλωση, αλλά με πολύ νόημα: “Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε όπως πάντα την παράταξη μας στον αγώνα για μια μεγάλη εκλογική νίκη με στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την ρωμαλέα ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ελλήνων και πρωτίστως των οικονομικά ασθενέστερων”.

    Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής. Με τη δήλωση αυτή έστειλε μήνυμα συσπείρωσης (“είμαστε όλοι εδώ”) εντός της παράταξης, υπογραμμίζοντας τον στόχο της Νέας Δημοκρατίας για μία “μεγάλη εκλογική νίκη” και στηρίζοντας ξεκάθαρα την ηγεσία του κόμματος. Χωρίς μισόλογα, χωρίς υπονοούμενα, χωρίς “ψιθυριστές”. Ήταν ένα μήνυμα που απευθυνόταν τόσο στους ψηφοφόρους της ΝΔ, όσο και σε αυτούς που διακινούν σενάρια γύρω από το πρόσωπό του για να πλήξουν την παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να ζητήσουν καν τη… γνώμη του.

    Ήταν όμως και ένα μήνυμα που… σφάζει με το γάντι τα πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα και πλέον συνεργάζονται με άλλες παρατάξεις. Ένα μήνυμα πολιτικής απομόνωσης των στελεχών αυτών, που την κρίσιμη στιγμή εγκατέλειψαν το “καράβι”, και πιθανόν να θελήσουν να επιστρέψουν σε αυτό όταν αρχίζει να σαλπάρει ξανά, όμως θα βρουν τις πόρτες κλειστές.

    Βέβαια, η δήλωση αυτή του Κώστα Καραμανλή δύσκολα θα πείσει τους δήθεν “συνομιλητές” του να σταματήσουν να μιλούν εν ονόματί του και να διαδίδουν σενάρια που τους βολεύουν πολιτικά, αλλά ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Τουλάχιστον, όμως, πλέον δεν θα τους πιστεύει κανείς…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γιατί δεν… ιδρώνει το Μαξίμου από τους βρυχηθμούς Καμμένου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αναταράξεις στα ελληνικά ομόλογα λόγω συντάξεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Αρκάς ξαναχτυπά! Καυστικό σκίτσο για τους «ληστές» της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ