• Ελλάδα

    Σκληρό ροκ από Μητσοτάκη για το θέμα των Σκοπίων

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (Φωτογραφία: Eurokinissi)

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (Φωτογραφία: Eurokinissi)


    Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος και καλώντας την κυβέρνηση να προασπίσει στο σύνολό του το κεκτημένο του Βουκουρεστίου.

    Το θέμα δεν αφορά μόνο στην ονομασία. Οτιδήποτε λιγότερο δε μπορεί να γίνει αποδεκτό, όπως προφανώς δε μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε αποσπασματική λύση, η οποία δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα στην ολότητά του”, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ στη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών του κόμματος, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η όλη ιστορία δεν αφορά μόνο στην ονομασία της γειτονικής χώρας, αλλά και στις κατά καιρούς αλυτρωτικές δηλώσεις από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

    Η χώρα, υπογράμμισε, έχει εθνική γραμμή, και είναι η γραμμή του Βουκουρεστίου, που αποτελεί και θέση της ΝΔ, όπως εκφράστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή.

    Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση για διαπραγματεύσεις εν κρυπτώ για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τα κόμματα και τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. “Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για “θέατρο σκιών” και υπενθυμίζοντας ότι κάποιοι σημερινοί υπουργοί της κυβέρνησης τάσσονταν παλιότερα αναφανδόν υπέρ της αναγνώρισης της γειτονικής χώρας με τη συνταγματική της ονομασία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμα σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βλέπει την αυτοδιοίκηση σαν “παιχνίδι” και διαμηνύοντας πως, αν γίνουν πρόωρες εκλογές το 2018 και σχηματιστεί κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2019 με το ίδιο εκλογικό σύστημα και ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο όνομα «Νέα Μακεδονία» συμφώνησαν Αθήνα και Σκόπια – Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα κόντρα Πολάκη-ΠΟΕΔΗΝ μετά τις καταγγελίες για το Αττικό Νοσοκομείο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πατέρας Δώρας Ζέμπερη: Μου είχε πει ότι την απειλούσαν για τις υποθέσεις της



    ΣΧΟΛΙΑ