• Ελλάδα

    Said Mujtaba Rahman (Eurasia Group): «Αν ο Τσίπρας “τα σπάσει” με τον Καμμένο, μπορεί να δούμε την ανατροπή»

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προσέρχονται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις 11 και 12 Ιουλίου 2018, στις Βρυξέλλες


    Αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να το διαλύσει με τον Πάνο Καμμένο για να περάσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό μπορεί να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα, κερδίζοντας τους σημαντική μερίδα από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, επισημαίνει σε σχόλιό του στους Financial Times ο Said Mujtaba Rahman της εταιρείας συμβούλων Eurasia Group.

    Συγκεκριμένα, σε σημερινό άρθρο της Kerin Hope για το Μακεδονικό και τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την πιθανή λύση του ονοματολογικού των Σκοπίων, επισημαίνεται, συγκεκριμένα, ότι πολλοί αναλυτές συνδέουν την όλο και πιο οξεία ρητορική του κ. Καμμένου με την υποχώρηση της δημοτικότητας του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η στήριξη για τους ΑΝΕΛ υποχωρεί κάτω του ορίου του 3% που θα τους έβαζε στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 10 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο, υπάρχουν δημοσκόποι που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει στο μισό τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία πριν από τις επόμενες εκλογές.

    Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο Said Mujtaba Rahman του Eurasia Group: «Αν ο Τσίπρας χωρίσει επισήμως με τον Καμμένο για να περάσει η συμφωνία για το Μακεδονικό, αυτό θα μπορούσε στην πραγματικότητα να ενισχύσει σημαντικά την απήχησή του μεταξύ των αναποφάσιστων ψηφοφόρων από τους κόλπους της Αριστεράς που αντιμετωπίζουν πολύ επικριτικά τον υπάρχοντα συνασπισμό» με τον κ. Καμμένο.



    ΣΧΟΛΙΑ