• Ελλάδα

    Γ. Βαρουφάκης: Ο συλλέκτης μηχανών με τις καταθέσεις στο εξωτερικό (video)

    Γ. Βαρουφάκης


    Εισοδήματα 89.840 ευρώ δήλωσε ο πρώην υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, στο πόθεν έσχες του, ποσό ωστόσο που δεν προέρχεται από την βουλευτική του αποζημίωση καθώς η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε αφορά στην οικονομική χρήση του 2014, όταν δηλαδή δεν ήταν ακόμη βουλευτής. 

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται επίσης ως ιδιοκτήτης μιας οικίας 78 τμ και δύο αγροτεμαχίων ενώ η σύζυγος του έχει δύο οικίες 194 τμ και 380 τμ αντίστοιχα, ένα γραφείο και τρία αγροτεμάχια.

    Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει λογαριασμούς σε τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού – στα δεύτερα μαζί με τη σύζυγο του. Συγκεκριμένα, ο ίδιος έχει περίπου 7.000 ευρώ στην Εθνική αλλά και στην HSBC. Μαζί με την σύζυγο του έχει περί τις 50.200 δολάρια στην Bank of America ενώ η σύζυγος του έχει μόνη της άλλα 14.831 ευρώ στην ίδια τράπεζα. Η ίδια έχει τέλος άλλα 39 ευρώ στην Alpha Bank.

    Έχουν επίσης τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες, μια από αυτές για τις μετακινήσεις στην Αίγινα. Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της. Το ίδιο και η σύζυγος του που είναι όμως ιδιοκτήτρια άλλων δύο επιχειρήσεων. Η μια δηλώνεται ως ατομική και η άλλη ως παροχής υπηρεσιών.

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γνωστός συλλέκτης οχημάτων και μηχανών δεν εγκατέλειψε το ποτέ το χόμπι του. Όπως προκύπτει από το πόθεν έσχες του ο ίδιος και η σύζυγος του Δανάη Στράτου απέκτησαν από το 2010 και μετά τέσσερα διαφορετικά νέα οχήματα και για την ακρίβεια δύο αυτοκίνητα 1.598, 1986 (ο καθένας από αυτούς κατέχει το 50%) και δύο μηχανές 1.251 και 171 κυβικών. Παράλληλα με αυτά διατηρούν από το 2005 και μια ακόμη μεγάλου κυβισμού μηχανή (652 κυβικά).



    ΣΧΟΛΙΑ